Daimlerin pitkän matkan busseissa ilma puhdistetaan uudella tekniikalla

Koronaviruspandemia on korostanut hyvän ilmanvaihdon ja suodatuksen merkitystä joukkoliikennevälineissä, ja Daimlerilla on ratkaisu tarjolla.

Pitkän matkan Mercedes-Benz- ja Setra-linja-autoissa käytettävät sisäilman aktiivisuodattimet on päällystetty viruksia hylkivällä pinnoitteella. Yhdessä tehokkaan automaatti-ilmastoinnin kanssa ne kykenevät Daimlerin tiedotteen mukaan suodattamaan 99 prosenttia matkustamon aerosoleista ja partikkeleista.

Ilmastointijärjestelmän teho ja toiminta on varmistettu ISO 18184 -standardin mukaisesti testeillä ja mikrobiologisilla kokeilla. Lisäksi autoissa on noudatettava muitakin koronan varotoimenpiteitä kuten riittäviä etäisyyksiä, hyvää käsihygieniaa ja maskien käyttöä.

– Neljän tunnin bussimatkankaan jälkeen sisätiloissa ei ylletä 3000 aerosolihiukkasen määrään, jota pidetään kriittisenä, infektioon johtavana raja-arvona, Prof. Dr. Martin Kriegel Berliinin Teknillisestä yliopistosta vakuuttaa.

Aktiivisuodatinjärjestelmä on jo mahdollista tilata kaikkiin Daimlerin pitkän matkan linja-automalleihin ja tulee vielä ennen vuodenvaihdetta tarjolle myös kaupunki- ja matalalattiaisissa linja-automallistoissa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!