Cupra kehittää UrbanRebel-konseptiautosta täyssähköisen kaupunkiauton

Kilpa-autoilu on Cupran DNA:n ytimessä ja siksi Cupra päätti esitellä visionsa täyssähköisestä kaupunkiautosta ensin kilpa-autona. Tuloksena on Cupra UrbanRebel -konseptikilpa-auto.

Cupra UrbanRebel -konseptiauto on perustana täyssähköiselle vuonna 2025 lanseerattavalle kaupunkiautolle. Vaikuttavan designin ja hämmästyttävän dynamiikan yhdistävä kaupunkiauto pohjautuu Volkswagen-konsernin MEB-perusrakenteeseen.

Cupra UrbanRebel edustaa brändin uudistusta kohti edistyksellisempää muotokieltä, mutta säilyttäen samalla Cupran tunnistettavat piirteet: urheilullisuus ja luonne tekevät Cuprasta poikkeuksellisen haastajabrändin.

Tunteita herättävä ja radikaali

Tämä kilpa-autoversio vaikuttaa myös tulevaan täyssähköiseen kaupunkiautoversioon, mutta korostettujen ydinelementtien ansiosta sillä on kapinallisempi luonne.

Cupra UrbanRebel -konseptiauton juuret löytyvät Cupran filosofiasta: tunteita herättävä ja aito design, joka erottuu huomiota herättävien ja urheilullisten linjojen, rohkean ilmeen ja sukupuolineutraalin lähestymistavan ansiosta – sähköisen aikakauden vahvistamana. Cupra UrbanRebel -konseptiauton muotoilun keskeiset piirteet:

  • Keulan hain kuonoa muistuttava muoto luotiin käyttäen koveria pintoja. Keulaa korostaa myös ajovalojen uusi tunnistettava kolmiomuoto.
  • Kaartuvien ikkunoiden muotoilu luo vaikutelman kypärästä – samaan tapaan kuin CUPRA Tavascan -konseptiautossa. Ratkaisu luo myös vaikutelman ikkunoiden jatkumisesta koko auton ympäri, jolloin katto näyttää ikään kuin kelluvan.
  • Sivulta katsottuna korostuvat urheilulliset mittasuhteet. Ne muodostuvat kiilamaisesta linjasta C-pilarista etuoveen ja jännitteistä kontrastia luovista diagonaalisista veistoksellisista pinnoista. Takaa katsottuna paljastuu CUPRA Formentorista tuttu, mutta uudelleen muotoiltu urheilullinen hartialinja.
  • Takaosan muotoilu on horisontaalisten mittasuhteiden ansiosta ikoninen. Lisäksi suuri spoileri – kuin kumarruksena virtuaalimaailman kilpa-autoille – antaa autolle vaikuttavan skarpin ilmeen, jota alleviivaa kovera pinta spoilerin alapuolella.

UrbanRebelin mitat antavat vihjeitä tulevaisuuden sähköisen kaupunkiauton mitoista, vaikka se onkin naamioitunut kilpa-autoksi. Kokonaispituus on 4 080 mm, leveys 1 795 mm ja korkeus 1 444 mm.

Cupra UrbanRebel -konseptiauto tuottaa 250 kW jatkuvaa tehoa ja jopa 320 kW:n huipputehon. Auto kiihtyy 0–100 km/h vain 3,2 sekunnissa.

Cupra UrbanRebel -konseptiautossa yhdistyvät täyssähköisyys, vastuullisuus ja suorituskyky kiehtovaan digitaalisen ajan estetiikkaan. Se tarjoaa näkymän täyssähköisen, vuonna 2025 lanseerattavan, kaupunkiauton muotoiluun.

Cupra UrbanRebel -konseptiauto esitellään uuden Cupra City Garagen avajaisissa Münchenin kansainvälisessä IAA-autonäyttelyssä. Julkistusta voi seurata LinkedInissä syyskuun 7. päivä 2021 klo 13.00 alkaen (Suomen aikaa): https://www.linkedin.com/events/6839233674706251776/

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!