Citroën esittelee uuden C3 Aircrossin — tarjolla myös 7-paikkainen

Citroën lähestyy kompaktia SUV-markkinaa aivan uudella tavalla tekemällä täysin uudenlaisen C3 Aircrossin. Uutuus käyttää samaa Smart Car -perusrakennetta kuin tuore Citroën ë-C3. Tämä mahdollistaa erittäin houkuttelevan hinnoittelun C3 Aircrossille ja yhdennäköisen malli-ilmeen.

Uutuus on aito SUV ja tarjoaakin luokalle tyypillisiä elementtejä, kuten suojaa, jämäkkyyttä, helpon sisäänkäynnin ja turvallisuuden tunnetta. Mallin uuden positioinnin lisäksi sen mitat ovat muuttuneet. 4,39 metrin pituisena ja 5-paikkaisena versiona uusi C3 Aircrossissa on hyvät takajalkatilat. Citroën tarjoaa mallista myös uutta 7-paikkaista versiota ensimmäistä kertaa B-segmentissä.

Uusi C3 Aircross on hyvin varusteltu ja tilava. Se tarjoaa helppoa ja mukavaa arkiliikkumista niin kaupungissa kuin maantielläkin. Citroën kiinnittää aina erityistä huomiota asiakkaiden erityisodotuksiin, kun kyse on mukavuudesta, tilavuudesta ja käytännöllisyydestä.

Kuva: Citroen.

Uudessa C3 Aircrossissa on uusi C-Zen-Lounge -ohjaamokonsepti, jossa yhdistyvät erityinen HUD-heijastusnäyttö, aiempaa pienempi ohjauspyörä ja uudet Citroën Advanced Comfort -mukavuusistuimet.

Ajomukavuutta parantaa Citroënin Advanced Comfort -jousitus, joissa käytetään hydraulisia pohjaanlyöntikumeja – ne ovat ensi kertaa vakiona kaikissa malleissa. Mielenrauhaa lisäksi tuo laaja kattaus ajoavustimia, joita tässä segmentissä odotetaan olevan. Tarjolla on myös nykyaikainen tietoviihdejärjestelmä ja 10,25-tuumainen kosketusnäyttö.

Perinteisen bensiiniversion lisäksi uusi C3 Aircross on varustettu kahdella eri sähköistetyllä voimalinjalla: 136 hv Hybrid 48 V ja täyssähkö yli 300 km toimintamatkalla (odottaa tyyppihyväksyntää). Täyssähkömallia voidaan pikaladata jopa 100 kW:n teholla ja se latautuu 20–80 % vain 26 minuutissa. Vuonna 2025 C3 Aircrossiin tarjolle tulee täyssähköinen versio 400 kilometrin toimintamatkalla.

7-paikkainen versio

Citroën tarjoaa ennennäkemättömän 7-paikkaisen version täysin uudesta C3 Aircrossista. Isot takaovet ja helposti taittuvat toisen rivin istuimet (40/60) mahdollistavat helpon pääsyn kolmannelle istuinriville, jossa on mukavat ja taittuvat istuimet.
Istuimet ovat käytettävissä tarpeen vaatiessa, ja ne koostuvat istuinosasta sekä kahdesta selkänojasta, jotka voidaan taittaa 50/50-osassa. Tavaratila on tasainen, kun kolmas istuinrivi ei ole käytössä.

Kuva: Citroen.

7-paikkaisen C3 Aircrossin toisen rivin takapolvitila on yhtä suurin kuin C3-mallissa, kyynärtilaa on peräti 25 mm enemmän kuin B-segmentissä yleensä ja pääntilaa on tarjolla runsaasti.

Kolmannella istuinrivin matkustajille tarjolla on pääntuet, kyynärnojat, mukitelineet, usb-pistoke, erillinen jalkatila ja ilmastointi. 93 % eurooppalaisista B-SUV-omistajista ajaa alle 80 km päivässä, jolloin 7-paikkaisen kaksi taaimmaista istuinta ovat täydellinen ratkaisu lyhyisiin kuljetuksiin. Kun kaikki istuimet ovat ylhäällä, tavaratilan tilavuus on 40 litraa, ja kun taaimmainen rivi on alhaalla, tilaa on 330 litraa.

5-paikkainen versio

Uuden C3 Aircrossin 5-paikkaisessa versiossa on 40/60-osassa taittuva takaistuin, joka sijaitsee 65 mm taaempana kuin 7-paikkaisessa mallissa. Tuloksena on erittäin paljon tilaa toisella rivillä, ja luokkansa paras takapolvitila (+ 80 mm luokan keskiarvoon verrattuna). Takapenkillä on B-segmentin paras kyynärtila leveyssuunnassa (+25 mm luokan keskiarvoon verrattuna). Hyvät takajalkatilat eivät kuitenkaan tarkoita, että tavaratila olisi erityisen pieni. 460 l on myös aivan luokkansa kärkeä tavaratilan tilavuudessa.

Kuva: Citroen.

Tavaratila on selkeän muotoinen, ja siinä on kahteen korkeuteen siirrettävä tavaratilan välipohja. Sen avulla lattiasta saadaan täysin tasainen, kun takapenkin selkänojat ovat kaadettu alas. Tällä tavoin tavaratila kasvaa vaikuttavaan 1 600 litraan, mikä on poikkeuksellista B-segmentissä.

Hybridi tarjolla niin 5- kuin 7-paikkaiseen versioon 

Täysin uusi C3 Aircross saa uuden Hybrid 136 -voimalinjaversion, jossa on uusi e-DCT-kaksoiskytkinvaihteisto. 48 voltin hybridijärjestelmä käyttää uuden sukupolven 1,2 PureTech -moottoria, joka on kehitetty erityisesti hybridikäyttöä varten, moottorin komponenteista 40 prosenttia on uusia.

Uusi kolmisylinterinen moottori tuottaa tehoa 100 kW / 136 hv. Siinä on muuttuvageometrinen turboahdin ja uusi jakoketju, joka tekee moottorista luotettavamman. Siinä käytetään myös Millerin työkiertoa. Järjestelmän sähkömoottori sijaitsee e-DCT-vaihteiston yhteydessä tuottaen 21 kW / 28 hv tehoa.

Uusi hybridivoimalinja vähentää polttoaineenkulutusta, etenkin kaupunkiolosuhteissa. Sähkömoottori tukee polttomoottoria nimenomaan polttoaineen säästämiseksi. Kaupungissa järjestelmän avulla on mahdollista ajaa jopa 50 % ajasta pelkällä sähköllä, akkua ladataan energiantalteenoton avulla esimerkiksi jarrutustilanteissa. Hybridimallin päästöt ovat vain 121 g/km, ja voimalinja on tarjolla niin 5- kuin 7-paikkaiseen versioon.

Citroënin ensimmäinen täyssähköinen kompakti SUV

Citroën tarjoaa ensimmäistä kertaa B-SUV-segmentissä täyssähköisen version 5-paikkaisesta C3 Aircrossistaan. Sähkömallissa on 83 kW / 113 hv tuottava sähkömoottori, joka on yhdistetty 44 kWh LFP -akustoon (litiumrautafosfaatti).

Kuva: Citroen.

Kyseisen tekniikkapaketin ansiosta täyssähkömallissa on täydellinen kompromissi riittävän toimintamatkan (300 km – odottaa tyyppihyväksyntää) ja houkuttelevan hinnan välillä. Mallin huippunopeus on 145 km/h, ja suorituskyky riittää erinomaisesti arkiajon tarpeisiin.

Uudessa C3 Aircrossissa on saatavilla asiointilatureina niin 7,2 kW:n 1-vaihelaturi kuin 11 kW:n 3-vaihelataus. Pikalataus onnistuu jopa 100 kW:n teholla ja 20–80 %:n lataus vie vain 26 minuuttia.

Vuonna 2025 tarjolle tulee vielä isommalla akulla varustettu versio, jonka toimintamatka on yli 400 km.

Täyssähköisessä C3 Aircrossissa on ratkaistu autoilijoiden huolet riittävästä toimintamatkasta. Uuden e-Routes-sovelluksen avulla voi helposti suunnitella ajomatkat, tarkkailla akun varaustilaa reaaliajassa ja nauttia kokonaisvaltaisesta navigointikokemuksesta.

Sovellus auttaa vähentämään matka-aikoja ja osoittaa parhaat mahdolliset latauspaikat. e-Routes saa koko ajan tietoa autosta (akun varaustila), sääolosuhteista ja pikalatureiden ruuhkatilanteesta reitin varrella ja päivittää sen mukaan aktiivisesti suunniteltua reittiä.

Citroën Advanced Comfort -jousitus ja -istuimet

Täysin uuteen C3 Aircrossiin on haluttu luoda täydellinen kompromissi mukavuuden ja nautinnon välillä, jopa silloin, kun kyydissä on 7 ihmistä. Saavuttaakseen tämän Citroënille yksilöllinen Advanced Comfort -jousitus on vakiona kaikissa C3 Aircross -versioissa.

Tämä innovatiivinen ja patentoitu jousitusratkaisu varmistaa mukavuuden kaikilla matkustajille tieolosuhteista riippumatta. Citroënin Advanced Comfort -mukavuusistuimet tarjoavat puolestaan 10–15 mm ylimääräistä pehmustetta istuimissa. Istuimet on suunniteltu tarjoamaan silti riittävästi tukea, jotta mukavuus ja ryhti säilyisivät myös pidemmillä ajomatkoilla.

C-Zen Lounge

C3 Aircrossissa hyödynnetään uutta ë-C3-mallia varten tehtyä työtä. Citroën C-Zen Loungen moderni, tilava ja hyvin varusteltu matkustamo on saanut uusia materiaaleja ja värejä.

Vaakasuuntainen kojelauta pystysuuntaisine ilmansuuttimineen on jaettu kahteen tasoon: tekniset hallintalaitteet yläosassa ja ns. mukavuusosio alempana.

Sohvamuotoiluksikin kutsuttu alue on päällystetty erityisellä kankaalla ja sitä ympäröi lämpimän valon alue. Yläosassa on selkeä näkymä eteen, ja tärkeimmät ajoon liittyvät tiedot ovat heijastettu tuulilasinäyttöön.

Pienikokoista ohjauspyörää voidaan säätää niin korkeus- kuin pystysuunnassa, ja sitä on helppo käsitellä. Heijastettu mittaristo sijaitsee kojelaudan ja tuulilasin välisellä alueella niin, että katsetta ei tarvitse juurikaan irrottaa tiestä.

Lue myös

Katso tästä ensimmäiset kuvat uudesta Citroën C3 Aircrossista

Citroënin ë-C4-mallistoon edullisemmat versiot

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän