BMW esittelee toisen sukupolven täysin uuden 4-sarjan Gran Coupén

BMW on julkistanut uuden 4-sarjan Gran Coupé -mallin. Myynti alkaa marraskuussa.

BMW esittelee myös siitä erittäin suorituskykyisen M-mallin. BMW M440i xDrive Gran Coupén (yhdistetty kulutus: 8,5–8,0 l/100 km ja yhdistetyt CO2-päästöt 193–181 g/km (WLTP) kuusisylinterisen moottorin teholukemat ovat 275/374 kW/hv.

Myynnin käynnistyessä tarjolla on myös kaksi nelisylinteristä bensiinimoottoria ja yksi nelisylinterinen dieselmoottori. M-sarjan moottorissa ja dieselmoottorissa käytetään kevythybriditeknologiaa.

Kuva: BMW.

Uusi BMW 4-sarjan Gran Coupé on kasvanut reippaasti edellisversiosta. Ulkomitat ovat venähtäneet 143 millimetriä pituutta, 27 millimetriä leveyttä, 53 millimetriä korkeutta, ja akseliväli on nyt 46 millimetriä pidempi.

Näin se on huomattavasti edeltäjäänsä tilavampi ja käytännöllisempi. 470 litran takakontti kasvaa penkit kaadettuna 1290 litraan.

Auton suunnittelussa on painotettu urheilullisuutta. Rungon rakenteessa ja korin teknologiassa on pyritty minimoimaan auton paino ja jäykkyyttä on lisätty esimerkiksi keulaan asennetulla jäykistyslevyllä.

Kuva: BMW.

Leveän rengasvälin ja matalan painopisteen sekä 50:50-painojakauman ansiosta auto on ketterä ja helppo hallita vaativissa olosuhteissa. Auton ilmanvastuskerroin on vain 0,26.

Vakioalustaa voi valinnaisesti jäykistää M Sport -jousituksella, adaptiivisella M Sport -jousituksella, jossa on sähkösäätöiset iskunvaimentimet, M Sport -jarruilla tai M Sport -tasauspyörästön lukolla.

Kuva: BMW.

Mallistossa on 8-portainen Steptronic-vaihteisto vakiona. BMW M440i xDrive Gran Coupé -mallissa on 8-portainen Steptronic Sport -vaihteisto, jonka saa myös muihin malleihin valinnaisena varusteena.

Autoissa on vakiona 12,3 tuuman ja 10,25 tuuman kosketusnäyttö Pohjoismaissa. Niissä on vakiovarusteena urheilulliset istuimet, nahkapintainen urheiluratti ja kolmen vyöhykkeen ilmastointi. Mallistoon on tarjolla noin 40 valinnaista kuljettajan avustintoimintoa.

Kuva: BMW.

Suomessa myynti käynnistyy viidellä malllilla.

Uuden 420d A MHEV Gran Coupén autoverollinen alkaen-hinta on 49 391 euroa, 420i A Gran Coupén 50 374 euroa ja M440i xDrive MHEV Gran Coupén 86 584 euroa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here