BMW 5-sarja uudistuu — myös Touring-versioon pistokehybridi

BMW 5-sarja uudistuu urheilullisemmaksi ja Sedanin lisäksi nyt myös 5-sarjan Touring julkistetaan ladattavana hybridinä.

Kaikki sarjan mallit 4- ja 6-sylinterisellä moottorilla tulevat myös saataville kevythybriditeknologialla. Tehokas 48 voltin käynnistysmoottori vähentää polttomoottorin kuormitusta ja tehostaa moottoria kiihdytyksissä.

Sisätilojen yksityiskohtia ovat muun muassa standardikokoinen 10,25 tuuman tai valinnaisesti 12,3 tuuman näyttö, keskikonsolin uudelleen muotoillut ohjaimet ja nahalla verhoiltu ohjauspyörä monitoimipainikkeineen.

Vakiona uudessa BMW 5-sarjan Sedanissa ja Touringissa on myös automaatti-ilmastointi laajennetuilla ominaisuuksilla. Molempien mallien vakiovarusteisiin kuuluu myös Live Cockpit Plus -navigaatiojärjestelmä.

Valinnaisen Driving Assistant Professional -järjestelmän uraa uurtavat kuljettajan avustinjärjestelmät raivaavat tietä autonomiselle ajamiselle, sisältäen esimerkiksi entistä kehittyneemmät ohjaus- ja kaista-avustimet.

Uusi navigointijärjestelmä ilmoittaa edessä olevista kaistanvaihdoista, ja kuljettaja voi kätevästi vaihtaa kaistaa kaistanvaihtoavustimen avulla. Uusi ruuhka-avustin ohjaa ajoneuvoa automaattisesti kaistan reunassa ruuhkautuneilla teillä.

Lisäksi aktiivinen vakionopeussäädin Stop & Go -toiminnolla tulee tulevaisuudessa sisältämään adaptiivisen etäohjauksen, joka mukautuu kulloiseenkin liikennetilanteeseen ja ympäristöolosuhteisiin. Nopeusrajoituksesta kertovaan mittariin lisätään myös ilmoitus ohituskiellosta.

Katso tästä muita BMW-juttuja.

Viimeisimmän sukupolven BMW eDrive -teknologiaa hyödynnetään BMW 530e Sedanin ja BMW 530e xDrive Sedanin lisäksi pian myös BMW 530e Touring- ja BMW xDrive Touring -malleissa.

Polttoainemoottorin maksimiteho on 135 kW/184 hv ja sähkömoottorin 80 kW/109 hv.

XtraBoost-toiminnon ansiosta yhteistehon voi hetkellisesti nostaa 215 kW/292 hv.

Uuden BMW 530e Touringin sähköinen toimintamatka on 58–62* kilometriä ja BMW 530e xDrive Touringin 53–56* kilometriä.

Syksyllä 2020 ladattavien hybridien mallisto laajenee edelleen BMW 545e xDrive Sedan -mallilla.

Rivi-6-moottori tarjoaa 210 kW/286 hv ja sähkömoottori tuottaa 80 kW/109 hv. Tehoa on yhteensä 290 kW/394 hv ja sähköinen toimintamatka yltää 54–57* kilometriin.

Uusi BMW 5-sarjan Sedan ja Touring tulee markkinoille heinäkuussa.

*Toimintamatka on laskettu uuden WLTP-testisyklin mukaan ja mukautettu NEDC:hen vertailtavuuden vuoksi, valitusta renkaasta riippuen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!