Autotoday testasi: BMW X2 xDrive 20dA M-Sport X – BMW-malliston ilopilleri ja musta hevonen

BMW X2 kosiskelee ulkonäöllään asiakkaita, jotka arvostavat trendikästä muotoilua ja erottumista harmaasta massasta. Näin heti alkuun täytyy todeta, että X2:sen ostajalla on oltava rahapussin nyörit keskivertoa löysemmällä.

Lähtöhinta edullisimmalle X2-mallille on hieman yli 40 000 euroa, mutta suuremman moottorin ja muutamien lisävarusteiden valitseminen nostaa auton hintaa tästä helposti yli kymppitonnilla.

Kuva: Antti Järveläinen.

Huomaako korotettua maavaraa ajossa?

Rahalle saa laadukasta vastinetta, nimittäin X2 on autona erinomainen ja soveltuu varsin moneen eri käyttötarkoitukseen. Kompaktin kokonsa ansiosta auto on mukavan ketterä kaupunkiautona, mutta BMW ei ole tämänkään mallin kohdalla unohtanut loistavaa ajettavuutta.

Tavaratilaa autosta löytyy kiitettävät 470 litraa ja istuimet kaadettuna tavaratilan koko laajenee aina 1355 litraan asti. Neljä aikuista matkustaa autolla mukavasti ja takana istuville on tarjolla hyvät jalkatilat.

Katso tästä kaikki aikaisemmat koeajot.

X2 tuntuu sisällä kokoaan suuremmalta autolta ja ajotuntuma päihittää mennen tullen lähes kaikki samassa luokassa kilpailevat. Ohjaustuntuma on BMW:n totuttuun tapaan erittäin tunnokas ja koeajoautossa ollut M-Sport alustan toiminta janoaa mutkaisia teitä.

Vaikkakin X2:sen painopiste on kevyesti korotetun maavaran takia esimerkiksi 1- ja 3- sarjaa korkeammalla, ei sitä ajossa huomaa kuin parempana näkyvyytenä ulos.

Koeajoautossa oli malliston tehokkain 190 hevosvoimainen dieselmoottori. Pykälää pienempi 150 hevosvoimainen dieselmoottori riittäisi myös riittävän hyvin.

Kuva: Antti Järveläinen.

Sama pohjalevy X1:sen kanssa

X1 ja X2 -malleihin on saatavilla samat moottorit. Tarjolla on kaksi bensiini- ja kolme dieselmoottorivaihtoehtoa. BMW xDrive -neliveto on tällä hetkellä saatavilla vain dieselmoottoreiden kanssa.

X2 on erinomainen auto persoonallista, laadukasta ja kompaktia autoa hakevalle. Muutamilla lisävarusteilla autosta saa ulkonäöllisesti kustomoitua juuri omaan silmään sopivan yksilön.

Kolikon kääntöpuolella on lisävarusteiden takia helposti korkeaksi nouseva hinta, joka saattaa karkottaa autoon muuten tykästyneet ostajat.

Kuva: Antti Järveläinen.

Tekniset tiedot: BMW X2 xDrive 20dA M-Sport X
• Moottori: 2.0-litrainen diesel
• Maksimiteho: 190 hv.
• Maksimivääntö: 400 Nm.
• Yhdistetty kulutus: 5,9 l/100km.
• Kiihtyvyys: 7,7 sek (0-100 km/t)
• Alkaen hinta: 61 482 euroa, 40 183 euroa (X2 sDrive 16d)

Kuva: Antti Järveläinen.

Antin arviot:

Kokonaisarvosana Premiumautot-kategoriassa: 3,5 / 5,0

Tunne vs. järki: Järkipuolella X2:lle löytyy parempia malleja jo BMW-mallistosta, puhumattakaan muiden merkkien kompakteista SUV -malleista. X2 on kuitenkin malli, josta on moneksi ja on erittäin mukava kaveri kiireisen arjen keskellä. Autosta löytyy kaikki tarvittava kompaktissa koossa ja X2:sen potentiaaliset kilpailijat premium luokassa ovat vähissä.

Autokuumetta: X2 on hauska kokonaisuutena, mutta ei varsinaisesti nosta valtavaa autokuumetta hyvässä eikä pahassa. X2 on sisältä pääosin tuttua ja turvallista BMW:tä, joka on ulkoisesti saanut mielenkiintoiset ja nuorekkaat muodot.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!