Autotoday 10 vuotta sitten: Saab 9-5 on täysin uusi auto

Tasan kymmenen vuotta sitten ei vielä tiedetty mitään Saabin surkeasta tulevaisuudesta.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Saab 9-5 on täysin uusi auto

Saab esittelee täysin uuden 9-5:n Frankfurtin autonäyttelyssä. Viisimetrinen uutuus tarjoaa edustusauton tilat ja ominaisuudet sekä Saabille ominaisen turbomoottorivalikoiman.

Saab 9-5 esiteltiin ensi kerran vuonna 1998. Autoa on päivitetty sen jälkeen useaan otteeseen ja moottorivalikoima on kehittynyt moderneilla voimanlähteillä. Frankfurtin autonäyttelyssä Saab esittelee kuitenkin odotetun, täysin uuden Saab 9-5:n.

Saabin perintötekijät ovat selvästi nähtävissä uudessakin 9-5:ssä, mutta päämuodoiltaan uutuus eroaa edeltäjästään täysin.

Reilun viiden metrin mittainen Saab 9-5 tarjoaa hyvät tilat kaikille matkustajille ja vain vähän laskeutuva kattolinja takaa mainiot pääntilat myös takana.

Uuden Saab 9-5:n moottorivalikoimassa on heti alusta alkaen niin bensiini- ja dieselmoottoreita kuin myös E85-polttoaineella toimiva BioPower-moottori.

Saabille ominaiseen tapaan kaikki voimanlähteet on varustettu turbolla, mikä parantaa tehoja ja pitää polttoaineenkulutuksen kurissa.

Hyvä esimerkki ruotsalaisvalmistajan vastuullisen suorituskyvyn periaatteista on uusi 1,6-litrainen bensiinimoottori, jonka suurin teho on totuttua pienemmästä iskutilavuudesta huolimatta 132 kilowattia (180 hv).

Saabin 118 kilowatin (160 hv) tehoisen turbodieselin CO2-päästöt ovat puolestaan vain 139 g/km. Uutuudesta tulee tarjolle myös Saabin XWD-neliveto.

Uuden Saab 9-5:n tuotanto alkaa ensi huhtikuussa ja ensimmäiset autot saapuvat markkinoille alkukesästä. Uutuus valmistetaan Trollhättanissa, Ruotsissa.

Juttu oli Autotodayssa 31.8.2009.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here