Autotoday 10 vuotta sitten: Näin autoilun päästöt saadaan kuriin

Kuva: CvB.

Tuntuu, että kymmenessä vuodessa ei olla edistytty lainkaan. Tämä Suomi Areenan keskustelu on yhtä ajankohtainen tänään, kuin kymmenen vuotta sitten.

Näin autoilun päästöt saadaan kuriin

Porin Suomi Areenalla 17.7.2009 pidetään tilaisuus, jonka tarkoituksena on saada ihmiset perehtymään ekologiseen ajotapaan. Se on taloudellisen ajamisen koulutuspaketti, johon on kerätty viimeisin tieto energian säästämiseen ja polttoaineen kulutukseen vaikuttavista tekijöistä.

Liikenne tuottaa noin viidenneksen kaikista hiilidioksidipäästöistä. Tämä puolestaan kiihdyttää kasvihuoneilmiötä ja ilmastonmuutosta. Liikenteestä on haittaa ympäristölle ja ihmisten terveydelle.

Haittoja ovat ilmastonmuutosta aiheuttavien hiilidioksidipäästöjen lisäksi muut päästöt, melu ja yhdyskuntarakenteen hajautuminen. Lisäksi liikenteessä kuolee vuosittain yli 350 ja loukkaantuu noin 8500 henkeä.

Hiilidioksidipäästöt ovat suoraan verrannollisia kulutetun polttoaineen määrään. Jokainen kuljettaja voi siis omalta osaltaan vaikuttaa päästöjen määrään kiinnittämällä huomiota auton valintaan, ajotapaan ja auton käyttöön. Kansalaiset voivat säästää energiaa, ympäristöä sekä merkittäviä summia rahaa perehtymällä ekologiseen ajotapaan.

EcoDriving:n koulutuksen tavoitteena on:

  • Saada aikaan muutoksia kuljettajien ajotavoissa, turvallisemmiksi, taloudellisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi kuljettajiksi
  • Lähestyä turvallista ajotapaa taloudellisuuden ja ympäristöystävällisyyden näkö-kulmasta
  • Saada aikaan hyötyjä kuljettajalle, autolle, ympäristölle ja yritykselle

Juttu oli Autotodayssa 13.7.2009

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here