Suomalaisen Toroidion-urheiluauton voi jo ennakkovarata 15 000 eurolla

Suomalaisen sähköisen Toroidion-nimisen urheiluauton tarina on jo vuosia pitkä, mutta vieläkään ei ole ensimmäistä tuotantoautoa tullut markkinoille.

Vuodenvaihteessa lupailtiin, että ensimmäiset tuotantoautot olisivat tulossa tämän vuoden aikana, mutta nyt luvataan ensimmäisiä autoja vasta ensi vuonna.

Tänä vuonna on jatkettu testejä prototyypillä. Autoon on asennettu toisen sukupolven sähkömoottorit ja uutta elektroniikkaa, todetaan Toroidionin uutiskirjeessä.

Auton testejä jatketaan ensi talven yli, jotta päästään kokeilemaan autoa lumisilla ja liukkailla keleillä.

Autossa on 65 kilowattitunnin matalajännitteinen akusto ja auton toimintamatka on 650 kilometriä, todetaan uutiskirjeessä.

Osakeannilla lisää rahaa

Toroidion hakee myös lisää rahoitusta osakeannilla. Myynnissä on 45 000 osaketta hintaan 44,50 euroa per osake. Myynnissä oleva osakepotti on 21,38 prosenttia koko osakekannasta.

Nyt voi jo varata itselleen Toroidionin maksamalla 15 000 euron varausmaksun.

Auto maksaa ilman veroja 250 000 euroa.

https://www.toroidion.com/#concept

Toimituksen kommentti: Tämä on projekti, jonka mielellään näkisi toteutuvan. Näin prototyypin ensimmäisen kerran vuonna 2015, ja kyllä silloin odotettiin paljon nopeampaa aikataulua. Toivottavasti löytyy riittävästi sijoittajia ja ostajia, jotta tämä erikoisuus näkee päivänvalon. Ehkä jo vuoden kuluttua Toroidion on liikenteessä…

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

4 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!