Autotoday 10 vuotta sitten: Ministeriö selvityttää sähköautojen käyttöönottoa

Eipä kymmenessä vuodessa paljonkaan ole tapahtunut. Mikähän oli silloisen selvityksen tulos? Eipä ainakaan ole näkynyt paljon käytännön toimenpiteitä. Mutta ehkä pikuhiljaa…

Ministeriö selvityttää sähköautojen käyttöönottoa

Liikenneministeri Anu Vehviläinen selvityttää miten sähköautojen laajamittaista käyttöönottoa voidaan edistää suomalaisessa liikennejärjestelmässä. Selvitysmieheksi on kutsuttu tutkimusprofessori Nils-Olof Nylund Valtion teknillisestä tutkimuskeskuksesta (VTT).

Liikenneministeri kertoi selvitysmiehen asettamisesta kansainvälisessä sähköautoilua käsittelevässä seminaarissa 13. huhtikuuta Helsingissä.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

– Nyt etsitään tapoja, miten sähköautoilua edistetään liikennepolitiikan keinoin ja miten kehitetään esimerkiksi sähköautojen vaatima latauspisteiden verkosto. Myös uuden autoteknologian käyttöönoton vaikutukset energian kulutukseen sekä ilmastopoliittisiin tavoitteisiin selvitetään, sanoo Vehviläinen.

Viime vuonna työskenteli Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä, joka selvitti sähköautojen tulevaisuuden näkymiä. Selvitysmies Nylund jatkaa työtä laatimalla konkreettisen toimintaohjelman sähköautoilun edistämiseksi.

Juttu oli Autotodayssa 13.4.2010.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!