Autotoday 10 vuotta sitten: Kimin oikuttelu kiristää mekaanikkojen hermoja

Kymmenen vuotta sitten Kimi Räikkönen piti taukoa F1-ajamisessa ja ajoi rallia. Ralliura ei kuitenkaan mennyt aivan putkeen.

Kimin oikuttelu kiristää mekaanikkojen hermoja

Kimi Räikkösen auton mekaanikot eivät oikein sulata Kimin oikuttelua.

Kimi Räikkösen toiminta kahdessa edellisessä rallissa on närkästyttänyt suomalaistähden mekaanikot. Räikkönen olisi voinut jatkaa sekä Ranskan että viime viikonloppuna ajettua Espanjan MM-rallia superrallisäännön turvin, mutta mies jätti kaksi viimeistä päivää ajamatta.

Räikkönen keskeytti Katalonian rallissa teknisen vian vuoksi avauspäivänä. Mekaanikot paiskivat töitä yömyöhään Räikkösen Citroen DS3 -auton parissa, jotta kilpuri saataisiin ajokuntoon.

Entinen F1-mestari ei kuitenkaan lähtenyt lauantaina erikoiskokeille. Citroenin tiedottajan mukaan Räikkönen jätti kilpailun kaksi viimeistä päivää ajamatta, koska hän halusi säästää moottoria kauden päättävään Walesin MM-ralliin.

Sport Contentin tietojen mukaan Räikkönen oli kuitenkin ilmoittanut tiimilleen, ettei hän halua ajaa kahtena viimeisenä päivänä. Eräs Räikkösen mekaanikoista kertoi Sport Contentille Katalonian rallin jälkeen, että osa mekaanikoista haluaisi Räikkösen jättävän kokonaan väliin Walesin rallin.

Räikkönen temppuili myös Ranskan MM-rallissa. Hän ajoi avauspäivänä Henning Solbergin perään siirtymällä. Auto olisi saatu ajokuntoon toiseksi päiväksi, mutta suomalainen suuntasi heti kotiin.

Räikkösen oikuttelu kiihdyttää entisestään huhuja siitä, että mies saattaa olla palaamassa F1-sarjaan. Räikkönen antaa ymmärtää tällä viikolla ilmestyvässä F1 Racing -lehdessä, että hän on halukas palaamaan formulasirkukseen.

Juttu oli Autotodayssa 25.10.2011.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!