Autotoday 10 vuotta sitten: Hybridit mukaan syksyn sähköautonäyttelyyn

Kymmenen vuotta sitten kerrottiin ennakkotietoa syksyllä 2010 pidetystä sähköautonäyttelystä. Jutun mukaan hybridit hyväksyttiin sähköautoiksi. Kymmenen vuotta sitten ei kuitenkaan ollut monta hybridiä.

Hybridit mukaan syksyn sähköautonäyttelyyn

Messukävijöiden ja näytteilleasettajien toive toteutuu. Hybridit otetaan mukaan Helsingin Messukeskuksessa 10.-12. syyskuuta 2010 järjestettävään Electric Motor Show -tapahtumaan. Luvassa on ekologisen ajoneuvoteknologian todellinen esiinmarssi.

Tämän vuoden Electric Motor Show -tapahtuman teema ”Hybridit – matkalla kohti sähköautoa” tarjoaa kuluttajille erinomaisen ja kattavan mahdollisuuden tutustua ajoneuvojen sähköistymiseen ja näytteilleasettajille tilaisuuden esitellä tuotevalikoimaansa entistä laajempana kokonaisuutena.

– Hybridit ovat olennainen vaihe siirryttäessä kohti sähköajoneuvoja. Ne tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden kokea sähköisen liikkumisen mukavuus ja taloudellisuus tinkimättä toimintasäteestä tai käytön helppoudesta. Hybridi on usein se ensimmäinen sähköajoneuvokokemus ja siksi tärkeä askel kohti nollapäästöistä liikkumista, kertoo Jyrki Mattila shift2e:stä.

– Electric Motor Shown ajoneuvotarjonta kasvaa ja monipuolistuu hybridien myötä. Näin tapahtuma on entistä enemmän koko liikkuvan Suomen ajoneuvotapahtuma. Esillä olevista ajoneuvoista tulee edelleen löytyä sähkömoottori ja jokaiselta näytteilleasettajalta vähintään yksi ajoneuvo, jossa on myös latauksen mahdollistava töpseli, jatkaa Jyrki Mattila.

Foorumit – keskustelua asioiden oikeilla nimillä

Hybriditeema tulee näkymään myös edellisellä kerralla suuren suosion saavuttaneiden keskustelufoorumien sisällöissä. Electric Motor Show -foorumit ovat avoimia asiantuntijatilaisuuksia, joissa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä alan asiantuntijoille ja päättäjille.

Valtiovallan edustajat ovat mukana vastaamassa siihen miten sähköajoneuvon hankintaan aiotaan kannustaa esimerkiksi verohelpotusten avulla. Foorumeissa tullaan ottamaan kantaa myös vaihtoehtoisiin energiamuotoihin liikenteessä. Keskustelufoorumeissa esille nousevatkin juuri kuluttajien kannalta keskeisimmät ekologista liikkumista edistävät kysymykset.

Tulossa moottoroidun liikkumisen superviikonloppu

Ensimmäisessä Electric Motor Show -tapahtumassa marraskuussa 2009 vieraili noin 9 700 messukävijää ja 140 lehdistön edustajaa. Sähköautoja, -moottoripyöriä, -skoottereita, -sähköpolkupyöriä ja mopoautoja esittelevässä tapahtumassa nähdään sekä uusia sähköajoneuvoja että vanhan tekniikan ajoneuvoista sähköajoneuvoiksi muunnettuja menopelejä.

Yleisölle järjestetään myös koeajomahdollisuus. Ajoneuvojen lisäksi tapahtumassa on esillä mm. sähköntuotanto, -jakelu ja latausjärjestelmiä.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Tänä vuonna Electric Motor Show järjestetään samanaikaisesti X-treme Car Shown kanssa. Tämä perinteikäs ja kansainvälinen erikoisautonäyttely keräsi viime vuonna noin 13 000 kävijää ja järjestetään nyt ensimmäisen kerran Helsingin Messukeskuksessa.

Messukävijöille tarjolla onkin näin kahden samanaikaisen autonäyttelyn synergiaa mm. sähköiseen moottoriurheiluun ja sähköisiin tuning-autoihin liittyen.

Electric Motor Show -tapahtuman järjestää Suomen Messut ja shift2e.

Juttu oli Autotodayssa 8.3.2010.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!