Autotoday 10 vuotta sitten: Hondan CR-Z-sporttihybridi maksaa alle 25 000 euroa

Kuva: Honda.

Honda CR-Z oli Hondan urhelulullinen hybrbridiauto. Mallia valmistettiin 2010 – 2016. Kymmenen vuotta sitten autoa hehkutettiin edulliseksi.

Hondan CR-Z-sporttihybridi maksaa alle 25 000 euroa

Hondan uusi CR-Z on aivan uudenlainen hybridi, jossa ajamisen tyylin voi valita mielialan ja tilanteen mukaan kolmesta vaihtoehdosta. Kaiken lisäksi uusi CR-Z on hämmästyttävän halpa, sillä sen hinnat alkavat 24 400 eurosta.

Hondan uusi CR-Z yhdistää ensimmäisen kerran hybrideissä kaksi maailmaa, urheilullisuuden ja taloudellisuuden. Uutuus on 2+2-paikkainen auto, joka kiihtyy nollasta sataan alle kymmenessä sekunnissa ja saavuttaa (siellä missä se on laillista) 200 km/h huippunopeuden. Toisaalta CR-Z:n yhdistetty keskikulutus on vain 5,0 l/100km ja CO2-päästöt 117 g/km.

Hyvin erilaiset tavoitteet saatiin yhdistettyä käyttämällä Hondan hybridiratkaisua, jossa 1,5-litrainen bensiinimoottori saa muun muassa kiihdytyksissä tukea 10 kilowatin (14 hv) tehoiselta ja 78 Nm:n lisäväännön tarjoavalta sähkömoottorilta. Urheilullisuutta voimalinjaan tuo kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto, jossa kuljettajat toiveet välittyvät napakasti ja tarkasti toimivan lyhyen valitsimen kautta.

Kuljettaja voi valita mieleisensä säädöt kolmesta eri vaihtoehdosta. Hauskoilla mutkaisilla teillä voi päätyä nopeimman reagoinnin moottoriin ja ohjaukseen tuovaan Sport-asentoon. Tavallisessa liikennöinnissä luontevin on Norm-asetus ja äärimmäisen taloudellisesti ajettaessa käännetään katkaisin Econ-asentoon.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Kaikissa CR-Z-versioissa on kattava turvavarustus ja runsaasti muutakin, kuten automaatti-ilmastointi, ajotietokone, cd-soittimella varustettu audio johon voi liittää MP3-soittimen, LED-päivävalot ja takavalot, lämmitettävät ulkotaustapeilit ja mäkilähtöavustin.

Suomessa myynnin uskotaan keskittyvän GT-versioon, jonka varustelu on sanalla sanoen runsas. Siinä on vakiona muun muassa xenon-valot, etusumuvalot, tummennetut lasit, peruutustutka, tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin, handsfree ja vakionopeussäädin.

Tilauksesta saatavan CR-Z S:n hinta on 24 399 euroa. Myynti keskittyy varmasti lähes täydellisesti varustettuun CR-Z GT-versioon, jonka hinta on 27 800 euroa.

Juttu oli Autotodayssa 24.5.2010.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here