Autotoday 10 vuotta sitten: F1-maailmassa kuohui — osa talleista olivat vetäytymässä sarjasta

Kuva: Ferrari.

Tällä kertaa muistelemme kymmenen vuoden takaisia tapahtumia kahdella uutisella. Molemmissa kyse on vuonna 2009 kaavaillusta budjettikatosta F1-sarjan talleille.

Mercedes ei ainakaan vielä liity F1:n boikottiin

Mercedes Benzin moottoriurheilujohtaja Norbert Haug kertoo SID-uutistoimistolle, ettei Mersu toistaiseksi aio ilmoittaa boikotoivansa Formula ykkösiä tulevalla kaudella, mikäli sääntö vapaaehtoisesta budjettikatosta tulee voimaan.

Haugin mukaan Mercedes ei ole kuitenkaan ehdotuksen kannalla, vaan se haluaa yhtenäiset säännöt.

– Kaikki tallit ovat sitä mieltä, ettei Formula 1 voi jatkaa kaksilla eri säännöillä. Haluamme saavuttaa asialle ratkaisun yhteisymmäryksessä ja uskomme pääsevämme tavoitteeseemme. Teemme kaikkemme asian eteen, Haug kertoi SID:lle.

Toistaiseksi Toyota, Red Bull, Ferrari ja Renault ovat ilmoittaneet, etteivät ne osallistu Formula ykkösiin, mikäli vapaaehtoinen budjettikatto otetaan käyttöön.

Räikkönen ja Massa eivät vastusta Ferrarin vetäytymistä

Ferrarin kuljettajat Kimi Räikkönen ja Felipe Massa ilmoittavat Ferrarin tiedotteessa antavansa kaiken tukensa Ferrarille tallin vetäytymisuhkailuista.

Tiistaina Ferrari ilmoitti vetäytyvänsä F1-sarjasta, mikäli sääntö vapaaehtoisesta budjettikatosta tulee voimaan.

– On vaikeaa kuvitella Formula ykkösiä ilman Ferraria. Kun tulin tänne, ymmärsin heti, että kyse on paljon suuremmasta asiasta kuin pelkästä tallista, Räikkönen kertoi.

– Olin aina luullut, että Formula 1 on moottoriurheilun huipputaso kilpailun ja teknologian osalta. En voi kuvitella sarjaa, jossa kuljettajat ajavat toisiaan vastaan kaksilla eri säännöillä. Se ei olisi hyvä asia lajille eikä faneille. Jos näin käy, ymmärrän hyvin, miksi Ferrarin kaltainen yhtiö haluaa kilpailla muualla, Kimi lisäsi.

Massa uskoo Ferrarin voivan kilpailla jossain toisessa sarjassa.

– Ymmärrän hyvin yhtiön motiivin. Idea mestaruustaistosta kaksilla eri säännöillä on absurdi. Kilvanajo Ferrarin autolla on toteuttanut unelmani. Ferrari on ollut minulle kilvanajon synonyymi lapsesta saakka. Siksi uskon, että Ferrarin mahdollinen lähtö F1-sarjasta merkitsee, että Ferrari voisi kilpailla jossain toisessa luokassa, kertoi Massa.

Nämä jutut olivat Autotodayssa 14.5.2009.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here