Akkujen saatavuus Volvon tuleviin sähköautomalleihin varmistettu

Volvo Car Group on allekirjoittanut johtavien akkuvalmistajien CATL:n ja LG Chemin kanssa pitkäaikaiset sopimukset, jotka varmistavat litiumioniakkujen toimitukset tulevan vuosikymmenen aikana.

Akut on tarkoitettu tulevan sukupolven Volvo- ja Polestar-autojen käyttöön.

Sopimuksilla varmistetaan akkujen saatavuus Volvon kaikkiin malleihin, jotka käyttävät tulevaa SPA2- ja nykyistä CMA-alustaa.

Ne ovat merkittävä askel Volvo Carsin kunnianhimoisen sähköistämisstrategian toteuttamisessa. Volvon mukaan 50 prosenttia yhtiön myynnistä vuonna 2025 tulee olla sähköautoja.

Kiinalainen CATL ja eteläkorealainen LG Chem ovat Volvon tiedotteen mukaan menestyksellä toimittaneet litiumioniakkuja autotuotantoon maailmanlaajuisesti.

Ne täyttävät Volvon vaatimukset liittyen johtavaan teknologiaan, vastuullisiin toimitusketjuihin ja kilpailukykyisiin kustannusrakenteisiin.

Kiinassa akkutoimitukset tulevat hyötymään laajemmasta Geely Group -rakenteesta.

Ensimmäinen kokoonpanolinja Belgiaan

Volvo Carsin ensimmäistä akkujen kokoonpanolinjaa rakennetaan parhaillaan Ghentin -tehtaalla, Belgiassa.

Linja valmistuu tämän vuoden lopussa ja Volvon ensimmäinen täyssähköauto, sähköinen versio Volvo XC40 -mallista, valmistetaan Ghentissä. XC40-lataushybridiversion tuotanto tapahtuu samassa paikassa.

Kompaktia CMA –alustaa käyttävät XC40-malli, kuin myös täyssähköinen Polestar 2 sekä useat Volvon ja Geelyn yhteisomistuksessa olevan sisaryhtiön LYNK & CO:n valmistavat mallit.

Tästä vuodesta lähtien edellä mainittuja valmistetaan Volvon tehtaassa Luqiaossa, Kiinassa.

Tuleva SPA2-alusta on seuraava sukupolvi Volvon kehittämästä skaalautuvasta alustasta, ja se otetaan käyttöön ensi vuosikymmenen alussa.

Nyt käytössä oleva SPA-alustalle rakennetaan kaikki Volvon nykyiset 90- ja 60-sarjan autot. Ensimmäinen auto uudella SPA2-alustalla tulee olemaan seuraavan sukupolven iso katumaasturi XC90.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!