Autotoday 10 vuotta sitten: Autokaupassa näkyy jo valoa tunnelin päässä

Tasan kymmenen vuotta sitten näkyi valoa tunnelin päässä. Alkuvuoden rekisteröintimäärät olivat kuitenkin 2009 selvästi alhaisemmat kuin tänä vuonna.

Autokaupassa näkyy jo valoa tunnelin päässä

Elokuussa rekisteröitiin 6 925 autoa, joista henkilöautoja oli 6103 kappaletta. Vuoden alusta lukien on rekisteröity 65 051 uutta henkilöautoa. Autotuojat ry:n toimitusjohtajan Pekka Puputin mukaan alan näkymät ovat parantuneet keväästä ja uusien autojen kaupassa on positiivinen vire. Vaihtoautokauppa sujuu edelleen hyvin.

Kesän aikana uudehkojen käytettyjen autojen hinnat ovat kääntyneet nousuun. Koska uusien autojen hintataso ei ole noussut, välirahan pienentyminen piristää uusien autojen kauppaa.

Huhtikuun alusta tehty verotusjärjestelmän muutos mahdollistaa autoliikkeiden esittelyautoille yhdeksän kuukauden käytön ennen ensirekisteröintiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ensirekisteröintimäärät eivät ole kuluvana vuonna täysin vertailukelpoisia viime vuoden tilastojen kanssa.

Esittelyautoja alkaa näkyä ensirekisteröintitilastoissa vähitellen, mikä nostaa loppuvuoden kuukausikohtaisia rekisteröintimääriä.

Linja-autojen rekisteröinneistä reilu kolmannes elokuussa

Elokuussa rekisteröitiin 523 uutta pakettiautoa, 176 kuorma-autoa ja 123 linja-autoa. Vuoden alusta lukien on rekisteröity 6 219 pakettiautoa, 2 277 kuorma-autoa ja 383 linja-autoa. Tammi-elokuussa rekisteröidyistä linja-autoista reilu kolmannes rekisteröitiin elokuussa.

Juttu oli Autotodayssa 1.9.2009.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here