Autotoday 10 vuotta sitten: "Audi Q5 julkistettiin Pekingissä"

21.4.2018   22.58

Audin Q-perheen toinen malli tuli markkinoille kymmenen vuotta sitten. Suomessa myynti alkoi 2009.

Audi Q5 julkistettiin Pekingissä

Audin pitkään odotettu Q5 julkistettiin Pekingin autonäyttelyssä viikonloppuna. Kohta alkaa kisa muun muassa BMW X3:n kanssa.

Audi Q5 on Q7-mallin pikkuveli. Uusi malli pohjautuu Audi A4/A5:n pohjalevylle ja siinä on Audin Quattro-neliveto. Q5 muistuttaa paljonkin mallia Q7, mutta se on lyhyempi ja matalampi.

Auton vakiovarustukseen kuuluu muun muassa sähköinen pysäköintijarru, automaattinen ilmastointi, iso värinäyttö keskellä ohjauspaneelia, ajonhallintajärjestelmä, joka tunnistaa, onko kattokuormaa. Lisäksi siinä on maastoajon huomioiva abs-järjestelmä ja luistonesto. 


Lisäksi alamäkijarru pitää säädetyn nopeuden alamäissä, kun ajetaan alle 30 kilometriä tunnissa.

Auton maavara on 20 senttiä ja vanteet 17-tuumaiset. On mahdollista käyttää jopa 20-tuumaisia vanteita.

Auton bensiinimoottori on nelisylinterinen, jossa on TFSI-turbo ja suorasuihkutus. Tehoa on 211 hevosvoimaa ja vääntöä 350 newtonmetriä kierrosalueella 1 500 – 4 200 kierrosta minuutissa. 


Kiihtyvyydeksi luvataan 7,2 sekuntia nollasta sataan, ja huippunopeudeksi 222 kilometriä tunnissa. Kulutus on 8,5 litraa sadalla kilometrillä.

Lisäksi on tarjolla commonrail-diesel, jossa on 170 hevosvoimaa, ja kolmen litran V6-diesel, jossa on tehoa 240 hevosvoimaa.

Pienemmän dieselin kanssa saa kuusivaihteisen käsivaihteiston ja kahden muun moottorin kanssa seitsemänvaihteisen S-tronic-laatikon.

Audi Q5:n myynti alkaa Saksassa syksyllä. Hintoja ei vielä ole julkistettu, mutta on uumoiltu, että hinnan pitää asettua BMW X3:n tasolle.


Juttu julkaistiin Autotodayssa 21.4.2008


JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here