Autotoday 10 vuotta sitten: "Astran avomalli Suomessa"

31.3.2018  21.45

Opel Astrasta sai aikoinaan myös avomallin. Astra Twin Top -mallin valmistus alkoi 2005, mutta Suomeen mallia tuotiin vasta 2008. Mallin valmistus loppui 2011 ja korvautui sitten Opel Cascada -mallilla.

Astran avomalli Suomessa

Opel Astran avomalli Twin Top on saapunut Suomeen. Neljän hengen avoauton kattomekanismi avautuu ja sulkeutuu myös auton ollessa liikkeellä.

Kokoon taittuvalla kovakatolla varustettu neljän hengen Opel Astra Twin Top esiteltiin ensi kerran Frankfurtin autonäyttelyssä syksyllä 2005. Twin Topin akseliväli on sama reilu 2,6 metriä kuin kolmi- ja viisiovisissa malleissa, mutta auton kokonaispituus on lähes 4,5 metriä, joten se kuuluu keskikokoisten avoautojen luokkaan.

Katon ollessa ylhäällä tavaratilaa on peräti 440 litraa ja 205 litraa katon ollessa alhaalla. Tavaratilaan laskostettua kattoa voi lastauksen helpottamiseksi nostaa 25 senttiä napin painalluksella. Katto avautuu ja sulkeutuu alle 30 sekunnissa myös auton liikkuessa alle 30 kilometrin tuntinopeudella.

Myös diesel

Suomessa on myynnissä neljä moottorivaihtoehtoa ja kolme eri vaihteistoa. Pienin on 1,6-litrainen 85 kilowatin (115 hv) bensiinimoottori, jonka yhteydessä on viisivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Pykälää suuremman, 103-kilowattisen (140 hv) 1,8-litraisen bensiinimoottorin yhteyteen saa myös neliportaisen automaatin. Tehokkain bensiinimoottori on 1,6-litrainen turbomoottori, jonka suurin teho on 132 kilowattia (180 hv). Tällä moottorilla varustettu Astra Twin Top kiihtyy nollasta sadan kilometrin tuntivauhtiin 9,2 sekunnissa ja kuluttaa keskimäärin 7,9 litraa sadalla kilometrillä. Vaihteisto on kuusivaihteinen käsivalintainen.

Neljäntenä moottorivaihtoehtona on 1,9-litrainen 110 kilowatin (150 hv) dieselmoottori, jonka vääntö on 320 Nm ja yhdistetty polttoaineenkulutus 6 l/100 km. Moottorissa on hiukkassuodatin. Vaihteisto on kuusivaihteinen ja käsivalintainen.

Kattava Cosmo-varustelu

Auton turvavarusteita ovat ajonvakautusjärjestelmä, lukkiutumaton jarrujärjestelmä, hätäjarrutehostin ja kaarrejarrutuksen valvonta. Passiivisiin turvavarusteisiin kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt ja avoautossa tärkeä silmänräpäyksessä aktivoituva ympäripyörähdyssuoja.

Vakiovarusteita ovat muun muassa puoliautomaattinen ilmastointi, ohjauspyörästä säädettävä äänentoistojärjestelmä, sumuvalot, ajotietokone ja 17 tuuman kevytmetallivanteet. Opel Astra Twin Topin hinnat alkavat 31 000 eurosta¨’


Juttu julkaistiin Autotodayssa 31.3.2008

Katso myösAutotoday 10 vuotta sitten: ”Max Mosleyn asema uhattuna seksivideon takia”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Pöllejä auton päälle Saksassa”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Renault tuo sähköautot Tanskaan vuonna 2011”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Mitsubishi testaamaan sähköautoa USA:ssa”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Hyundailta pakettiauto uusissa kuosissa”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Liikenteen seitsemän kuolemansyntiä”


Autotoday 10 vuotta sitten: ”AKE: Mopon virittämisestä kallis lasku”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Mazda2 on vuoden auto”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”USA:n automyynti romahtaa”


Autotoday 10 vuotta sitten: ”Liikennekuolemat vähenevät liian hitaasti – Tavoitteet saavuttamatta”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Suzuki Kizashi 3 -konseptiauto New Yorkiin”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Dieselpäästöt vaarallisia aivoille”


Autotoday 10 vuotta sitten: ”Rahtarit juhlivat 35-vuotista taivalta”


Autotoday 10 vuotta sitten: ”Suomalainen autonostaja miettii jo päästöjä”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Sähköauto on vesisyöppö”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here