Autobest 2022 -voittaja ei vielä Suomessa

Dacia Spring on valittu 32 eurooppalaisen autotoimittajan toimesta ”The Best Buy Car of Europe 2022” -voittajaksi.

Autobest-tuomaristo on valinnut vuosittain uusista automalleista järkevimmän ostoksen jo 21 vuoden ajan. Ensimmäistä kertaa tämä tunnustus jaettiin täyssähköautolle.

Dacia Spring valittiin voittajaksi reilulla erolla kakkoseksi tulleeseen Škoda Fabiaan ja kolmannelle sijalle päätyneeseen Opel Mokkaan.

Seuraavina tulevat Renault Arkana, Toyota Yaris Cross ja Hyundai Bayon.

Pohjoismaiden osalta Dacia Springin julkaisun aikataulu on vielä avoin.

Autobest-tuomaristo koostuu 32 arvostetusta auto- ja liikennetoimittajasta ympäri Eurooppaa. Suomea tuomaristossa edustaa IS Autot tuottaja Tommi Lempinen.

The Best Buy Car of Europe 2022

 1. Dacia Spring           14 674 pist.
 2. Škoda Fabia            13 364
 3. Opel Mokka            13 312
 4. Renault Arkana      13 196
 5. Toyota Yaris Cross  12 988
 6. Hyundai Bayon        12 466

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

3 KOMMENTIT

 1. Miten Dacia Spring voi saada eniten pisteitä? Aiemmin törmäystesteissä saanut vain yhden pisteen. Voiko auto parantua näin paljon verrattuna vanhoihin malleihin, vai eikö turvallisuusnäkökohtia ole tässä huomioitu lainkaan???
  Pelkkä hinta edellä ei valistunut kuluttaja auotoa osta. Turvallisuus lienee tärkeimpiä perusteita, millä auto ostetaan.

  • Oletettavasti on käynyt niin, että äänet on annettu ennen kuin Euro NCAP -kolaritestin tulokset julkistettiin. Silloin tuomaristo on perustanut pisteet esimerkiksi auton turvaominaisuuksilla.

 2. Titteli tulisi purkaa,koska on niin olennaista vain yhden tähden ansio. Täytyy ihmetellä myös Renault ZOE:n saamaa 0 tähteä. Auto kuitenkin ollut pitkään Euroopan myydyin täyssähköauto. Nytkö vasta törmäystestit? Metropoleissa ei taida turvallisuus olla tärkeää pikkumatkoissa hiljaisilla vauhdeilla?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän