Autoala tukee yhteiskunnan kriittisimpiä toimintoja

Auto on normaaliolosuhteissakin suurimmalle osalle suomalaisista välttämättömyys. Yli 60 prosenttia työmatkoista tehdään autolla, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Autolla on erityisen tärkeä merkitys liikennejärjestelmän selkärankana vakavan epidemian aikana, kun joukkoliikennepalvelujen käyttöä joudutaan lähikontaktien vähentämiseksi välttämään. Tiekuljetusten merkitys on yhteiskunnan toimivuuden kannalta ratkaiseva.

Tieliikenteen toimintaedellytyksillä ja autojen huolto- ja korjaamotoimintojen keskeytymättömillä palveluilla on suuri merkitys huoltovarmuudelle. Autoalan tavoitteena on kaikin keinoin kriisiaikanakin turvata autojen huolto- ja myyntitoimintojen jatkuvuus, vaikka kysyntä jääkin kauas normaalista tilanteesta.

Autokaupan, huollon ja katsastuksen asiakaspalvelujen tartuntariski on pieni, sillä lähikontaktien määrää voidaan autoalan palveluissa tehokkaasti rajata.

Autoliikkeet ovat oma-aloitteisesti muuttaneet monia toimintojaan tartuntariskin minimoimiseksi. Näihin toimiin kuuluvat muun muassa autojen huoltoon noudot ja palautukset, erityisryhmien erikoisaukioloajat sekä autojen ja toimitilojen tehostettu siivous tartuntariskien vähentämiseksi.

Yhteiskunnalle tärkeät palvelut pyritään pitämään saatavilla myös muun muassa työvuorosuunnittelulla siten, että tartuntariski kriittisen huoltohenkilöstön keskuudessa säilyisi mahdollisimman pienenä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!