Auto-osakkeet ovat suomalaisten eniten ostamia osakkeita Euroopan pörsseissä

Arkistokuva: Kuva: Antti Järveläinen.

Autonvalmistajat kiinnostavat suomalaisia piensijoittajia. Danske Bankin asiakkaiden osakekauppojen pohjalta tehty vertailtu osoittaa, että suosituin auto-osake on BMW Bayerische Motoren-Werke, joka oli myös suosituin saksalainen osake kesäkuussa.

Toiseksi suosituin auto-osake kesäkuussa oli Fiat Chrysler Automobiles, joka oli myös eniten vaihdettu italialainen osake. Kolmanneksi vaihdetuin auto-osake Renault oli taas toiseksi suosituin ranskalaisosake.

– Autot kiinnostavat sijoittajia nyt kun Trump on vähentänyt kauppatulliuhkailujaan ja muuttanut linjaansa hieman sovittelevampaan suuntaan. Toukokuussa saatiin tieto siitä, että Trump siirtää autotullipäätöstä 6 kuukaudella eteenpäin ja kesäkuussa vaihto auto-osakkeilla kaksinkertaistuikin toukokuuhun verrattuna. Pidemmällä aikavälillä ala on myös murroksessa, ja ympäristöystävällisimmän auton kehittäjät voivat olla jatkossa tuottoisia sijoituskohteita. Tällä hetkellä osakkeita liikuttavat kuitenkin lyhemmän aikavälin näkymät, kuten lähivuosien talouskasvu ja autojen kysynnän kehitys etenkin Kiinassa, kauppatullien lisäksi, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Saksalaiset Volkswagen ja Daimler olivat Danske Bankin mukaan neljänneksi ja viidenneksi suosituimmat auto-osakkeet.

Alkuvuodesta suomalaisia sijoittajia vielä kiinnostanut sähköautoyhtiö Tesla oli nyt pohjalla vaihdetuimpien auto-osakkeiden listalla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here