Auto- ja liikennegaala: Innovaatiopalkinto myönnettiin Gacha-robottibussin kehittäjille

Auto- ja Liikennegaalan kannustuspalkinto myönnettiin Sensible 4:n Gacha-robottibussille. Palkitun innovaation takana on itseohjautuvuuteen perustuvan pilottihankkeen kanssa 2016 paininut Harri Santamala.

Santamalan vuonna 2017 yhdessä Jari Saarisen, Jussi Suomelan ja Tommi Rimpiläisen kanssa perustama Sensible 4 on kääntänyt pohjolan haastavat sääolosuhteet vahvuudekseen ja kehittänyt autonomisen ajamisen teknologiaa, joka pystyy toimimaan myös talvisissa sääoloissa.

Yrityksen nimessä oleva numero 4 viittaa autonomisen ajamisen korkeaan 4-tasoon. 99 prosenttisesti vientivetoinen yritys vie suomalaista insinööriosaamista maailmalle Espoon Otaniemestä käsin.

Katso tästä muita juttuja Auto- ja liikennegaalasta.

Sensible 4:n innovaatiot liittyvät autonomisen liikenteen ohjelmistoihin, ja yritystä on kiitelty ennen kaikkea siitä, että sen teknologia oikeasti toimii myös muualla kuin juhlapuheissa.

Sensible 4 on harvoja yrityksiä maailmassa, joka toimittaa itseajaviin autoihin autonomisen ajamisen ratkaisua, joka mahdollistaa ajoneuvojen täyden automatisoinnin yhdessä etähallinnan kanssa käyttämällä pelkästään yhtiön omaa ohjelmistoa.

Katso tästä muita juttuja Gacha-bussista.

Gacha-robottibussi on toteutettu yhdessä japanilaisen Muji-yrityksen kanssa, ja Sensible4:n osuus kehityksestä on nimenomaan ohjelmistot ja tekniikka, jolla auton itseohjautuvuus on pystytty toteuttamaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!