Äly hoi! -kisan parhaan videon palkinto seinäjokelaiselle opiskelijatiimille

Fordin Äly hoi! -videokilpailun voitti nuorten elokuvantekijöiden tiimi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta “Can you afford to pay attention” -videolla.

Ford Video Award -kisan finaalissa oli mukana kolme parasta opiskelijatiimien toteuttamaa liikenneturvallisuusvideota.

Yleisö valitsi verkkoäänestyksessä suosikikseen Metropoliassa opiskelevien nuorten “Nosta katseesi” -videon.

Fordin tavoitteena oli Äly hoi! -videokisassa tuoda esiin, millaisia riskejä älypuhelimen vastuuton käyttö liikenteessä aiheuttaa. Lisäksi kisan avulla haluttiin tukea nuoria elokuvantekijöitä.

Pääpalkinnon, 2500 euron arvoisen lahjakortin Verkkokauppa.com-liikkeeseen, voitti Alexandra Mäenpään, Ilmari Mäen ja Unna Takalon tiimi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Heidän kilpailutyönsä “Can you afford to pay attention” sai tuomariston yksimielisen kannatuksen sekä toiseksi eniten yleisöääniä.

Eniten yleisöääniä keräsi Metropoliassa opiskelevien Aapo Rainion, Alli Eräkorven, Jasper Pajusen ja Sampo Saikkosen työ “Nosta katseesi”.

Kolmannelle finaalisijalle nousi työ nimeltä “Head’s up”, jonka tekivät Henri Leppänen, Miska Lahtinen ja Juha Saarinen Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

– Kilpailutöiden taso oli korkea. Käsikirjoituksissa ja toteutuksissa oli hienosti mietitty, miten katsoja herätetään pohtimaan liikenneturvallisuutta. Kiitän kaikkia tiimejä osallistumisesta ja upeasta panostuksesta, sanoo Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen.

Voittajatyö korostaa katsojan omaa roolia liikenteessä

Kisan tuomariston mukaan voittajatyön tarina on tehokas ja dramaattinen.

Älypuhelimen lisäksi videossa on kuvattu kokonaisvaltaisesti, mihin kaikkeen kuljettajan huomio voi ajamisen sijaan kiinnittyä.

Videon tekstielementit ovat oivaltavia ja laittavat katsojan miettimään omaa roolia liikenteessä.

– Video on tarinankerronnallisesti erinomainen. Se on leikattu ekonomisesti, ja tarina on kerrottu tehokkaasti, tiivistää tuomariston puheenjohtaja, ohjaaja Mika Ronkainen.

Muut tuomariston jäsenet olivat suunnittelija Petri Jääskeläinen, Liikenneturva ja Oy Ford Ab:n markkinointipäällikkö Satu Raudaskoski-Rinne.

Kaikki kilpailun finalistityöt ovat katsottavissa Fordin Ajetaan ihmisiksi –liikenneturvallisuuskampanjan sivustolla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!