Ford palkittiin Saksassa innovatiivisuudesta

Ford on nimetty vuoden 2023 innovatiivisimmaksi volyymimerkiksi AutomotiveInnovations Awards -tapahtumassa.

Merkki sai volyymimerkeistä parhaat tulokset kategorioissa ”Autonomous Driving & ADAS” ja ”Connected Car Services”, joissa arvioidaan autonomisen ajon ominaisuuksia ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä sekä liitettävyyspalveluita.

Centre of Automotive Management ja Saksassa sijaitseva PricewaterhouseCoopers GmbH valitsivat Fordin volyymimerkkien kokonaisvoittajaksi arvioituaan 29 maailmanlaajuisen autokonsernin innovaatioita yli 80 eri automerkille.

Vuonna 2023 arvioinneissa oli mukana yhteensä 1 088 innovaatiota. Fordin kokonaistulos oli 91,2 pistettä. Toiseksi sijoittui Volkswagen (82,0 pistettä) ja kolmanneksi Toyota (64,6 pistettä).

Kategorian ”Autonomous Driving & ADAS” voittoon Fordia auttoi kehittynyt tason 2 kuljettajaa avustava järjestelmä, BlueCruise, joka on saatavana Mustang Mach-E -malliin. Handsfree-ajamisen mahdollistava järjestelmä sai tämän vuoden huhtikuussa viranomaishyväksynnän käytettäväksi moottoritieverkostossa Isossa-Britanniassa. Myös F-150 -mallin Pro Trailer Hitch Assist sai erityismaininnan.

Fordin pilvipohjainen SYNC 4 -navigointijärjestelmä puolestaan nosti Fordin ”Connected Car Services” -kategorian kärkeen. Merkki menestyi hyvin myös kahdessa muussa kategoriassa sijoittumalla toiseksi sekä sähköisen ajamisen ”Electric Drive” -kategoriassa että käyttöliittymää ja liitettävyyttä arvioivassa ”Interface and Connectivity” -kategoriassa.

Center of Automotive Management on Saksassa Bergisch Gladbachin yliopistossa toimiva riippumaton instituutti, jonka toimialana on autoteollisuuden ja liikkumisen ratkaisujen tutkiminen ja strateginen konsultointi. AutomotiveInnovations -palkinnoilla jaetaan tunnustusta autoteollisuuden innovaatioille.

Innovaatioita arvioi professori Dr. Stefan Bratzelin johtama raati yhteistyössä PricewaterhouseCoopers AG:n kanssa.

– Ford on jälleen innovatiivisin volyymimerkki, ensimmäistä kertaa vuoden 2014 jälkeen, Bratzel sanoo.

– Yksi merkin menestystekijöistä oli innovatiivisten vahvuuksien tasapaino tärkeimmillä teknologia-aloilla.”

Palkinnot jaettiin 13. heinäkuuta 2023 Frankfurt am Mainissa. Innovaatiopalkintoja on jaettu autoteollisuudelle jo 11 vuoden ajan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän