WRC: Veden puute pakotti Lindholmin keskeyttämään Sardiniassa

CHL Sport Auton Hyundai i20 N Rally2:lla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen joutuivat keskeyttämään Sardinian MM-rallin lauantain neljännellä EK:lla jäähdytinrikkoon. Lindholmin Hyundain etupuskuri raapaisi maata ja osin rikkoutui. Tilanteessa yksi puskurin paloista osui jäähdyttimeen ja teki siihen reiän.

Kaksikko pysähtyi ja paikkasi jäähdyttäjän, mutta matka päättyi jäähdytysveden puutteeseen. Kuivan saaren keskiosissa ei juuri vesi virtaa, eikä tällä kertaa katsojiakaan ollut apuna.

– Tästä kukkulalta näkyy järvi, mutta sinne on varmasti viiden kilometrin matka. Tukimme jäähdyttäjän, mutta meillä ei ollut jäähdyttäjään tarpeeksi vettä saatavilla. Katsoin incarin tilanteesta moneen kertaan ja olen hämmästynyt, että näin pääsi käymään. Huonoa tuuria, Lindholm summasi.

Lauantain kilpailupäivä sujui suomalaiskaksikolta hyvin. Päivän avauserikoiskokeella kaksikko ajoi yleiskilpailussa kymmenen nopeimman joukkoon ja heidän vauhtinsa oli hyvällä tasolla. Lindholm kertoo, että he jatkavat rallia huomenna.

– Jos olisi vettä niin ajaisimme automme täältä pois. Tänään etenkin aamun ensimmäinen EK oli tekninen, mutta olosuhteet ovat täällä todella rajut. Automme ajettavuus on ollut hyvä ja tasapainoinen, ja olen tykännyt ajaa sitä. Etenkin teknisillä ja hitailla osuuksilla olemme vahvoilla. Huomenna jatketaan ja yritetään ajaa hyviä EK-aikoja, Lindholm toteaa.

Sardinian MM-ralli päättyy huomenna sunnuntaina neljään erikoiskokeeseen (39,30 km), joista rallin viimeinen Sassari – Argentiera 2 Power Stage (7,10 km) käynnistyy klo 13.15 Suomen aikaa.

Lue myös

WRC: Lindholm joutui takaa-ajajaksi Sardiniassa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän