WRC: Lindholm joutui takaa-ajajaksi Sardiniassa

Kauden kuudes rallin MM-osakilpailu Sardinian MM-ralli käynnistyi neljällä erikoiskokeella. Rallissa kokeillaan ensimmäistä kertaa uutta 48 tunnin kilpailuformaattia, jossa rallin kaikki erikoiskokeet ajetaan 48 tunnin sisällä perjantain lähdön ja sunnuntain maaliin saapumisen aikana. Lyhyemmästä formaatista huolimatta aikaeroja erikoiskokeilla saatiin aikaiseksi.

CHL Sport Auton Hyundai i20 N Rally2:lla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen joutuivat päivän kolmannella EK:lla vaikeuksiin. Tien pohjasta kaivautunut terävä kivi viilsi renkaan rikki ja kaksikko joutui vaihtamaan renkaan EK:lla uuteen.

Renkaanvaihtotilanteessa kului vajaat kaksi minuuttia ylimääräistä aikaa ja sijoitus luokassa putosi sijalle 20. Päivän viimeisellä EK:lla Lindholm nousi kolme sijaa sijalle 17.

– Hyvä päivä muutoin. Toisella ajokerralla tien pohjasta oli kaivautunut teräväreunaista sepeliä, joista yksi sitten viilsi keskelle renkaan kulutuspintaa pienen reiän. Harmi juttu, mutta ei voi mitään. Huomenna uudella yrityksellä, Lindholm kertoo.

– Päivän ekat kaksi pätkää tuntui ihan hyvältä. Automme toimii hienosti ja on kiva ajaa. Päivän viimeisen pätkän otin rengaskuluman takia varovasti, mutta huomenna on pitkä päivä edessä. Mitä vain voi vielä tapahtua.

– Hyvillä fiiliksillä huomiseen kuitenkin. Edessä on haastavia pätkiä, mutta myös hienoja osuuksia. Nautitaan rallista ja toivotaan, ettei mitään yllättävää enää tapahdu, Lindholm toteaa.

Ralli jatkuu lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella (149,00 km) ja päättyy sunnuntaina neljään erikoiskokeeseen (39,30 km), joista rallin viimeinen Sassari – Argentiera 2 Power Stage (7,10 km) käynnistyy Suomen aikaa klo 13.15.

Sardinian MM-ralli EK 4/16, WRC2:

1. Sami Pajari – Enni Mälkönen Toyota GR Yaris Rally2; 55:17,7
2. Pierre-Louis Loubet – Loris Pascaud (FRA) Škoda Fabia RS Rally2: + 18,3
3. Jan Solans – Rodrigo Sanjuan (ESP) Toyota GR Yaris Rally2; + 28,6
….
17. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Hyundai i20 N Rally2: + 2:25,0

Lue myös

WRC: Suomalaisjohto Sardinian MM-rallin WRC2-luokassa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän