WRC: Thierry Neuville aloitti parhaiten Jyväskylässä

Rallin MM-sarjan yhdeksäs osakilpailu alkoi toden teolla Jyväskylän ydinkeskustassa, kun upeassa ilta-auringossa kylpenyt Harjun erikoiskoe saatteli vuoden 2019 Neste Rallin matkaan.

Ensimmäisen erikoiskokeen nopein oli Hyundain Thierry Neuville, toinen Toyotan Ott Tänak ja kolmas Toyotan Kris Meeke hiuksenhienoilla eroilla toisistaan.

Harjun erikoiskoe startattiin nyt modernilla WRC-aikakaudella kuudennen kerran peräkkäin matkaan. Vuonna 2014 uudelleen Suomen MM-ralliin 16 vuoden tauon jälkeen palannut, yksi kaikkien aikojen legendaarisin erikoiskoe on sulattanut urheilun ystävien sydämet ympäri maailmaa.

Torstain ainoalla erikoiskokeella ei juuri draamaa nähty, mikä osoittaa sen, että kuljettajat tietävät kaupunkipätkän luonteen: mitään on vaikea voittaa, mutta kaiken voi hävitä.

Pohja-ajan ajanut Hyundain Neuvillekin odotti jo perjantain ja ensimmäisen täyden ajopäivän alkua.

– Huomenna selviää, kuinka valmistautuneita ollaan. On tehty kovasti töitä vuoden alusta lähtien ja erityisesti tätä kisaa varten. Toivotaan, että se tuottaa tulosta, Neuville ennakoi.

Neste Rallin ennakkosuosikin viittaa on aseteltu vankasti Tänakin harteille. Tänak johtaa tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjaa ja on viimevuotinen Neste Rallin voittaja. Perjantaina virolainen lähtee aura-auton roolissa ensimmäisenä reitille.

– Huomisesta tulee rankka päivä, ja pitää vain hallita se. Katsotaan, mikä on mahdollista, mutta kovaa pitää ajaa, Tänak pohtii.

Tälle kaudelle Tommi Mäkisen Toyotalle siirtynyt Meeke on innoissaan saadessaan olla osa tallia sen kotikisassaan.

– Odotan tästä fantastista rallia. Pari vuotta sitten tämä oli ihan spesiaalijuttu minulle. Nyt ollaan Toyota Gazoo Racingin kotikisassa, ja se tekee tästä erityisen. Mukavaa olla Yariksessa tänä viikonloppuna, Meeke tunnelmoi.

Suomalaiskuljettajat jäivät Harjulla viiden kärjen ulkopuolelle. M-Sportin Fordilla ajava Teemu Suninen oli kotimaisen kaartin paras seitsemänneksi nopeimmalla ajallaan

– Aloitetaan tämä täysillä, ja koitetaan tulla jatkossa kovempaa. Tämä oli ihan OK. Vähän varovasti tuli ensimmäiset jarrutukset, ja kaverit voivat tulla vähän kovempaa.

Neste Ralli jatkuu perjantaina kymmenellä erikoiskokeella. Päivän avaava, kertaalleen ajettava Oittilan 19,34-kilometrinen erikoiskoe ravistaa viimeistään kuljettajien unihiekat silmistä kello 08.18 alkaen.

Suomen MM-ralllin tilanne EK 1/23 jälkeen
1. Thierry Neuville (BEL) 1.47,3
2. Ott Tänak (EST) + 0,7
3. Kris Meeke (GBR) + 1,2
4. Sébastien Ogier (FRA) + 1,3
5. Andreas Mikkelsen (NOR) + 2,2
6. Craig Breen (IRL) + 2,4
7. Teemu Suninen (FIN) + 2,4
8. Jari-Matti Latvala (FIN) + 2,4
9. Esapekka Lappi (FIN) + 3,1
10. Kalle Rovanperä (FIN) + 4,8

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here