WRC: Sunisen Saksan rallin keskeytys johtui kaasupolkimesta

Teemu Suninen joutui keskeyttämään Saksan MM-rallin heti perjantaiaamuna teknisen vian vuoksi. Ford-kuljettaja jatkaa rallissa kuitenkin lauantaina Rally2:ssa.

Harmillista, mutta totta. Suninen ja kartanlukija Jarmo Lehtinen joutuivat jalkamiehiksi, kun ralli Saksassa oli vasta saatu aluilleen. Auto hyytyi kesken maukkaimman menon, eikä korjaustoimet maastossa auttaneet kaksikkoa.

– Ralli alkoi, pääsimme kahdeksan kilometriä, mutta sitten kaasupoljin lakkasi kommunikoimasta moottorin kanssa. Jouduimme valitettavasti jättämään kisan kesken, Suninen harmitteli.

Auton palattua M-Sportin pilttuuseen, Bostalseen huoltoalueelle, paikallistivat tiimin insinöörit nopeasti vian lähteen. Suninen ei asiaa jäänyt vatvomaan, sillä moottoriurheilussa on aina riski kilpailuvälineen rikkoutumiseen.

– Vika on löydetty ja osa vaihdettu. Uusi osa saatiin tähän kisaan, ja se kesti nyt yhden erikoiskokeen, mutta näitä sattuu. Ennen ei ole tällaista sattunut, joten ei voitu asialle mitään. Tämä on mahdollista silloin kun ollaan teknisten laitteiden kanssa tekemisissä.

Rallin jatkaminen Suniselle on tärkeää etenkin kokemuksen valossa. Tuloslistoilla mies on jo toivottaman kaukana kärjestä, mutta kaikki kilometrit ovat yhä tärkeitä Suniselle, joka ajaa vasta ensimmäistä täyttä MM-kauttaan.

– Huomenna jatketaan ja katsotaan mihin pystytään. Haastava päivä tulee olemaan sikäli, että pisteiden puolesta ei ole mitään saavutettavaa. Panzerplatte (EK13/15) ajetaan nyt toiseen suuntaan, joten sieltä kokemuksen saaminen mahdollisia, tulevia vuosia varten on tärkeää.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here