Päivän automainos: Pakkasakku, siinä on ikälisä

Suomessa oli aikoinaan kotimaisia akkutehtaita. Yksi niistä oli Pakkasakku, joka sitten myöhemmin oli osa Neste Batterya ja sittemmin muuttui Exideksi.

Katso myös tämä: Päivän automainos: Suomen suosituin käynnistysakku

Vuonna 1972 Pakkasakku mainosti akkujaan ”ikälisällä”.

”Kotimainen pakkasakku kestää kauemmin. Talvet ja kesät – aina starttivalmiina. Korkea käynnistysjännite antaa voimakkaan sytytyskipinän. Moottori käynnistyy hetkessä. Pakkasakun hyvän varauksen vastaanottokyvyn ansiosta kylmäkin akku varautuu nopeasti. Siis – toimintaherkkyys sekä parhaat raaka-aineet ja valmistusmenetelmät tekevät Pakkasakusta pitkäikäisen. Siinä on IKÄLISÄ.”

Mainos oli Tekniikan Maailmassa 19/1972.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

 

1 KOMMENTTI

  1. Ins.toimistoni tuotti 1980-luvulla eri kielillä (mm. venäjä) esitteitä ajoneuvo- ja trukkiakkuihin, joita Pakkasakku valmisti. Tehdas oli Tuusulantien vieressä hieman Paloheinästä kohti lentoasemaa. Akut suunnitteli hollantilaissyntyinen tekn. tri Krause, jonka aviopuolisi oli myöhemmin TKK:n johtotehtävissä. Kävin usein tehtaalla ja Krause näytti, miten akkujen kennolevyissä oli tähtimäisesti kohti napaa suunnattu lyijyhila, jolloin niistä lähti enemmän virtaa kuin tavallisesta ristikkorakenteisistä levyistä. Krause siirtyi myöhemmin Espooseen hengellisen kirjallisuuden kustantajaksi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here