WRC: Suninen ei ollut tyytyväinen Argentiinan MM-rallin tulokseensa

Teemu Suninen. Kuva: Miika Wuorela.

Argentiinan MM-ralli oli Teemu Suniselle ohdakkeinen kilpailu. Seitsemäs sija jäi kauaksi miehen omista tavoitteista, mutta vaiherikkaan rallin jälkeen se oli myös lähes ainut sija, johon lopulta oli mahdollisuus.

Suninen ja kartanlukija Marko Salminen koettivat vielä kisan päätöspäivänä kasata kokoon parhaan suorituskykynsä, mikä lopulta tarkoitti kuitenkin sijoituksen säilyttämistä ja erikoiskoeaikoja kuumimman kärjen takana.

– Tiet olivat tänään vähän parempia, mitä uskalsi odottaa nuotituksen ja sateiden jälkeen. Aurinko oli mukava juttu, mutta jälleen ongelmat kypäräpuhelimien kanssa veivät parhaan terän ajamisesta. Ei siinä oikein itseluottamus säilynyt, kun ei nuotteja kuullut. Seitsemäs sija oli nyt kuitenkin parasta mitä tästä rallista irtosi. Auto maalissa ja pisteitä tiimille, niin siihen on nyt tyytyminen, Suninen summasi rallinsa kulun.

Ilman tietoa seuraavasta mutkasta on vaikea pitää vauhtia yllä – sen Suninen sai todeta niin lauantaina kuin sunnuntainakin.

Eroa kärkeen, rallin voittaneeseen Thierry Neuvilleen kertyi 4.57,3 minuuttia.

– Tosi haastavaa se oli, kun täällä on paljon pimeitä mutkia. Metsässä tai pitkällä suoralla se on eri asia. Eilen ongelmien sattuessa mutkat ja nopeudet pystyi vielä näyttämään käsimerkein.

Etelä-Amerikan mantereelle seuraavaa rallia odottamaan jäävä Suninen uskoo, että sarjassa uutena osakilpailuna ajettavassa Chilen rallissa on jälleen uusi mahdollisuus näyttää osaamista. Kukaan nykykuljettajista ei ole kyseisillä erikoiskokeilla ollut, eikä täten kukaan saa ennakkosuosikin viittaa tulokasralliin.

– Chilessä on nostettava vauhtia. Se on kaikille uusi kilpailu ja voimasuhteet varmasti muuttuvat johonkin suuntaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here