WRC: Saksan MM-rallissa kuusi suomalaista autokuntaa

Taisko Larion tiedotus.

Taisko Lario ajaa Saksassa ensimmäistä kertaa.

17.8.2017 13.45

Rallin MM-sarjan Saksan ralli käynnistyy tänään. Suomalaisittain huikean menestyskattauksen tarjonneen Suomen MM-rallin jälkeen Saksaan lähdettäneen kohonnein ennakko-odotuksin.
 
MM-pistetilanne Suomen MM-rallin jälkeen on mitä kutkuttavimmassa tilanteessa aikoihin. Hyundain belgialaisässä Thierry Neuville on sensaatiomaisesti taulukon kärjessä, tosin samalla 160 pisteen orrella keikkuu myös M-Sportin Sébastien Ogier.

Tämä kaksikko on myös tunnettu vahvuuksistaan kestopäällysteellä ja Ogier on voittanut rallin kolme kertaa. Viimeksi Volkswagenilla viime vuonna.

Kolmantena sarjassa on Viron Ott Tänak 119 pisteellä ja neljäntenä Jari-Matti Latvala 114 pisteellä, joten kamppailua kärkipaikoista varmasti riittää.

Espanjan Dani Sordo täydentää kärkiviisikon ja on kerännyt 84 MM-pistettä.

Muista suomalaisista Juho Hänninen on Suomen rallin hienon kolmannen sijan jälkeen yhdeksäs (46 pistettä) ja fantastisesti kotirallissaan uransa ensimmäiseen WRC-voittoon ajanut Esapekka Lappi kymmenes 45 pisteellä. Tällä kertaa Toyota-trio edustaa sinivalkoisia värejä WRC-pääluokassa.

Suomalaisista mukana ovat lisäksi Teemu Suninen, joka palaa takaisin WRC2-luokkaan sekä RC4-luokassa ajavat Jari Huttunen ja Taisko Lario.

Suomalaisten kommentit

– Ennakkotestien aikana satoi jonkin verran, mikä oli oikeastaan ihan hyvä juttu, sillä Saksan MM-rallissa on syytä odottaa sadetta jossain vaiheessa viikonloppua. Saksa on yksi haastavimmista ralleista koko vuoden aikana ja kilpailijamme tulevat olemaan erityisen kovia, joten sijoitus viiden parhaan joukossa olisi hieno saavutus, toteaa Latvala.

– Tunnelmat ovat Suomen jälkeen hyvät ja vaikka en olekaan ajanut Saksassa pitkään aikaan, niin meillä oli kuitenkin jo aikaisemmin tällä kaudella Montessa ja Korsikalla hyvä vauhti päällä. Mikäli viikonloppuna sataa, niin mutaa on varsinkin ensimmäisenä päivänä paljon tiellä. Se on haastavaa varsinkin meidän lähtöpaikan näkökulmasta, Hänninen toteaa.

– Suomen MM-rallin voitto ei muuta lähestymistapaani Saksaan. Vahvan kotirallin jälkeen edessä on kilpailu, joka on ehdottomasti mukavuusalueeni ulkopuolella. Tämä ralli on myös urani ensimmäinen asfalttiralli WRC-autolla, mutta toisaalta Yaris tuntuu sopivan paremmin asfaltille, koska se on kuin rata-auto. Mikäli meille ei tule Saksassa ongelmia, niin luulen, että taistellemme kärkiviisikon sijoituksista ja hyvistä MM-pisteistä, sanoo Lappi.
 
– Minulla on hyvä tuntuma edellisistä ralleista ja varsinkin sorakisoihin on syytä olla tyytyväinen. Nyt edessä on taas asfalttikisa ja samalla palaamme Saksassa WRC2-luokkaan. Tämä ralli on aina tuntunut vaikealta, sillä puhdasta asfalttia on hyvin vähän ja olosuhteet vaihtelevat paljon. Toivon, että pystymme Saksassa hyvään suoritukseen, toteaa Suninen.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään Saksan MM-ralliin. Koitetaan tästäkin taas ottaa kaikki mahdollinen kokemus irti ja toki Saksassa kun on tullut muutenkin ajettua, niin ehkä se jonkin verran auttaa, Huttunen sanoo.

– Meillä on edessä ensimmäinen kilpailu ylipäänsä ikinä Saksassa. Asfaltti on oikein hyvä alustana ja nyt meillä on täysin uusi auto tähän ralliin. Nuotti ja sen onnistuminen on täällä todella tärkeää. Risteyksissä pitää olla tarkkana ja niitähän täällä riittää. Saksa tulee olemaan varmasti tähän asti vaikein asfalttiralli mihin olen osallistunut. Luokan viiden kärki on tavoitteena, mutta jos pystytään, niin totta kai podium-paikasta taistellaan, Lario sanoo.

Hyundai-kuljettaja Neuville nopein testierikoiskokeella

1.    Thierry Neuville    Hyundai i20       2min 25.8sec
2.    Andreas Mikkelsen    Citroën C3    2min 26.7sec
3.    Sébastien Ogier    Ford Fiesta         2min 27.0sec
4.    Kris Meeke    Citroën C3                 2min 28.2sec
5.    Craig Breen    Citroën C3                2min 29.1sec
6.    Jari-Matti Latvala    Toyota Yaris    2min 29.6sec
7.    Juho Hänninen    Toyota Yaris        2min 30.0sec
8.    Dani Sordo    Hyundai i20              2min 30.1sec
9.    Ott Tänak    Ford Fiesta                  2min 31.8 sec
10.    Elfyn Evans    Ford Fiesta             2min 32.4sec

Saksan MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe ajetaan tänä iltana Suomen aikaa kello 20 jälkeen.

Perjantaina ajetaan 7 erikoi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here