Hyundai uskoo vielä polttokennotekniikkaan – uusi malli näyttää tältä!

17.8.2017 13.05

Hyundai on ennakkoesitellyt uuden sukupolven polttokennoautonsa, ennen ensi vuoden alussa tapahtuvaa virallista julkistusta, todetaan Hyundain tiedotteessa.

Etelä-Koreassa Soulissa pidetyssä ennakkoesittelytilaisuudessa lähes tuotantovalmis versio paljasti futuristisen muotoilunsa.

Tapahtumassa nähty uuden sukupolven SUV-malli antaa ennakkonäkymän Hyundain seuraavaan kaupalliseen vetykäyttöiseen automalliin, jossa hyödynnetään yhtiön neljännen sukupolven polttokennoteknologiaa.

Hyundain tiedotteen mukaan uusi polttokennomalli kehitettiin neljästä lähtökohdasta, jotka painottuvat polttokennojärjestelmän tehokkuuteen, suoritusarvoihin, kestävyyteen ja säiliön energiatiheyteen.

Parantamalla polttokennon suorituskykyä, vähentämällä vedyn kulutusta ja optimoimalla tärkeimmät komponentit auton tehokkuus on kehittynyt huomattavasti verrattuna edeltäjäänsä ix35 Fuel Cell –malliin, todetaan tiedotteessa.

Hyundain mukaan uuden SUV:n polttokennon tehokkuustaso on 60 %, eli 9 % parempi kuin ix35 FuelCell -mallin 55,3 %. 

Lisää ajomatkaa ja tehoa

Järjestelmän paremman energiatehokkuuden ansiosta uuden mallin toimintasäteen tavoitteena on yli 800 km yhdellä latauksella (NEDC-normin mukaisesti).

Hyundain mukaan uuden mallin suurin teho (163 hv) on noussut 20 % edeltäjään verrattuna. Polttokennokäyttöisen SUV:n kylmäkäynnistysominaisuudet ovat myös parantuneet, ja pakkaseen liittyvät käynnistysongelmat on ratkaistu.

Auto on suunniteltu käynnistymään jopa -30 asteen pakkasessa lisäämällä kennostoon Hyundain itsekehittämiä avainkomponentteja.

Hyundain mukaan hyödyntämällä erittäin kestävää katalyyttitekniikkaa uusi vetykäyttöinen SUV on käyttöiältään edeltäjäänsä parempi. Uuden sukupolven vetykäyttöisessä autossa on merkittäviä parannuksia vetysäiliön energiatiheydessä.

Säiliöpaketissa on nyt kolme samankokoista säiliötä kahden erikokoisen sijasta.

Sarjatuotantomalli sisältää myös kehittyneitä kuljettajaa avustavia tekniikoita, kattavan vetykäyttöisen valikoiman rinnalla.

Hyundai on maailman ensimmäinen autonvalmistaja, joka otti käyttöön sarjatuotantolinjan vetykäyttöisille polttokennoautoille, on toimittanut polttokennoautoja vuodesta 2013 ja myy niitä nykyisin 18 maassa maailmanlaajuisesti.

Myös Suomeen on rekisteröity yksi vetykäyttöinen Hyundai ix35 Fuel Ce

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!