WRC: Portugalin perinteikäs soraralli sopii suomalaisille

Esapekka Lapin menoa viime vuoden Portugalin rallissa.

17.5.2018 09.07

Rallin MM-sarjan kuudes osakilpailu ajetaan viikonloppuna Portugalissa ja siellä kilpailee tällä kertaa kuusi suomalaiskuljettajaa. 

WRC-luokassa ralliin lähtevät Fordin Teemu Suninen sekä Toyotan Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi.

WRC2-luokassa sinivalkoisia värejä puolustavat Hyundain Jari Huttunen, Skoda-kuljettaja Juuso Nordgren sekä Hyundain ratin taakse Fordilta siirtynyt Max Vatanen.

MM-pisteissä kärjessä ajaa viiden osakilpailun jälkeen viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, joka on kerännyt 100 pistettä. Hyundain Thierry Neuville on toisena (90 pistettä) ennen edellisen osakilpailun voittanutta Toyotan Ott Tänakia, jolla on 72 MM-pistettä.

Lappi on sarjassa seitsemäntenä (40 pistettä) ja Latvala kahdeksantena (31). Kahdesta ajamastaan osakilpailusta kuusi pistettä kerännyt Suninen on sarjassa sijalla 15.
     
Nopea soraralli sopii suomalaisille

Portugalin MM-ralli ajetaan maan pohjoisosassa lähellä Porton kaupunkia. Myös tätä osakilpailua pidetään yhtenä MM-sarjan kulmakivistä, sillä siellä on ajettu MM-pisteistä peräti 38 kertaa.

Portugali on keskinopeudeltaan yhtä nopea ralli kuin Argentiina, mutta sen erikoiskokeet ovat autoille ja kuljettajille armollisempia, sillä tien pinta on paremmassa kunnossa ja erikoiskokeet ovat luonteikkaampia. 

Tänä vuonna Portugalissa ajetaan 20 erikoiskoetta ja 358 erikoiskoekilometriä, ja reitti noudattaa suurelta osin viimevuotista, joten kokemuksesta on hyötyä.

Portugalin rallin lyhyt, 3,4 kilometrin mittainen avauserikoiskoe ajetaan torstai-iltana Lousadan rallicrossradalla monikymmentuhatpäisen yleisön silmien alla.

Tositoimiin päästään perjantaina, jolloin on vuorossa yhdeksän erikoiskoetta ja 149 EK-kilometriä.

Lauantaina rallikaravaani ajaa kuusi erikoiskoetta, joiden yhteismitta on 154 kilometriä.

Sunnuntaina ralli paketoidaan viiden erikoiskokeen lenkillä, ja kisan lisäpisteitä tarjoava, vuodesta 1973 alkaen reitillä ollut ikoninen Fafen erikoiskoe alkaa kello 14:18 Suomen aikaa.

Erikoiskokeiden määrä: 20
Erikoiskoekilometrejä: 358,19 km
Kilpailun kokonaispituus: 1583,08 km

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän