WRC: Mikko Heikkilä ajoi Viron MM-rallissa palkintopallille

Mikko Heikkilä, kartanlukijansa Topi Luhtisen kanssa, ajoivat Viron MM-rallissa WRC3-luokan kolmanneksi.

Viron MM-ralli oli Heikkilälle uran toinen rallin WRC:n osakilpailu, ja samalla toinen top 3-sijoitus. Uransa ensimmäisen WRC-podiumin Heikkilä saavutti aiemmin tänä vuonna ajetussa WRC Arctic Rally Finlandissa Rovaniemellä.

Lauantain ensimmäisen lenkin Heikkilä aloitti vahvasti nousemalla viidenneksi luokassaan. Kolmanneksi nopeimmat ajat erikoiskokeilla 12 ja 13 sekä kanssakilpailijoiden epäonni nostivat Heikkilän kolmanneksi päivähuoltoon tultaessa.

Aamun erikoiskokeet ajettiin toistamiseen iltapäivällä, jolloin vahva urittuminen muodostui haasteeksi. Päivän päättäneen lyhyen yleisöerikoiskokeen jälkeen Heikkilä oli yötauolle mentäessä kolmantena ja kiinni uransa toisessa WRC3-luokan podiumissa.

Sunnuntain Heikkilä aloitti kolmanneksi nopeimmalla ajalla päivän avauserikoiskokeelle numero 19 ja jatkoi samaa vauhtia erikoiskokeella 20. Viidenneksi nopein aika ennen taukoa tarkoitti vankistettua kolmatta sijaa.

Kolmanneksi viimeisellä sekä viimeistä edeltävällä erikoiskokeella Heikkilä ajoi kolmanneksi nopeimman ajan ja viimeiselle Power Stagelle viidenneksi varmistaen uransa toisesta MM-rallista podium-sijoituksen.

-Varsinkin viimeistä edellisen pätkän yritin tulla reippaasti, mutta viimeinen oli jo niin huimassa kunnossa, että tultiin vain läpi tavoitteena selvitä maaliin. Sijoitus oli tavoitteiden mukainen, mutta vauhti ei kuitenkaan ollut ihan sitä mitä ajattelin.

WRC3-luokan tulokset:

1. Aleksei Lukyanyuk 3.01.45,2 RUS

2. Kajetan Kajetanovicz +3.15,9 POL

3. Mikko Heikkilä +4.14,4 FIN

4. Pepe Lopez +4.57,9 SPA

5. Raul Jeets +7.17,7 EST

6. Vladas Jurkevicius +9.58,5 LTU

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here