WRC: M-Sportin tallipäällikkö toivoo jatkavansa Teemu Sunisen kanssa

Teemu Sunisen otteet rallin MM-sarjassa 2019 saivat miehen työnantajan ylisanoihin. Kausi päättyi Sunisen osalta sarjan yhdeksänteen sijaan, mutta nopeudesta näkyi paljon positiivisia viitteitä.

Tallipäällikkönä Sunista ajattavassa M-Sport Ford WRT:n tiimissä toimivalle Rich Millenerille jäi positiivinen vaikutelma Sunisen otteista – varsinkin kun ottaa huomioon tasoituksen, jonka tämä kokemuksessa antaa pahimmille haastajilleen.

– Teemulla oli mielestäni oikeinkin hyvä kausi. Tämä oli kuitenkin vasta hänen ensimmäinen täysi sarjansa WRC-auton ratissa, ja jo toisessa rallissa hän johti rallia ensimmäistä kertaa, Millener kehaisee.

Heti Ruotsin lumilla Suninen osoitti, mikä on miehiään ja johti rallia avauspäivän jälkeen.

– Luulenpa, että hän teki vaikutuksen moniin nopeudellaan Ruotsissa, ja vaikka hänellä ei ollut tasaisuutta saada myös hyvää lopputulosta, se oli kuitenkin iso virstanpylväs hänen urallaan.

Kesän kynnyksellä Sunisen vierelle vaihtui uusi kartanlukija, Jarmo Lehtinen. Äärimmäisen kokenut Lehtinen toi Sunisen menoon tarvittavat elementit, mikä näkyi välittömästi myös tuloksissa.

– Jarmon tuleminen mukaan antoi hänelle arvokasta kokemusta, johon nojata. Tämän jälkeen hän saalisti heti uransa parhaan tuloksen olemalla Sardinian rallissa toinen. Se oli todella kypsä ajo häneltä ja todella ansaittu tulos.

Ainoastaan kotikisassaan Suninen suoriutui vaisummin, kuin tiimi ja kuljettaja itse odottivat, mutta kokosi nopeasti itsensä ja paransi jälleen menoaan kauden viimeisissä osakilpailuissa.

– Uskon, että Teemu on ensimmäisenä myöntämässä, että Neste Ralli oli hänelle pettymys. Me kaikki toivoimme, että hän olisi pystynyt haastamaan kovasta tuloksesta, mutta homma ei koskaan oikein klikannut. Jotkut kuljettajat voisivat jättää sen taakaksi mieleensä, mutta Teemu oli vauhdissa heti seuraavassa rallissa Saksassa, ja tuntuu, että juuri hänen asfalttivauhdistaan olen ollut eniten vaikuttunut tällä kaudella.

Tiimillä on vahva luotto Sunisen osaamiseen. Tallipäällikkö näkee potentiaalin, joka Sunisella on, ja joka johtaa brittipomon mielestä vielä suuriin saavutuksiin tulevaisuudessa.

– Hän on osoittanut olevansa nopea jokaisella alustalla, ja kunhan hän saa kokemusta lisää, hänestä tulee voitosta ajava kuljettaja joka ralliin. Toivomme jatkavamme Teemun kanssa, mutta emme ole vielä aivan valmiita julkistamaan ensi vuoden kokoonpanoamme, tuumaa Millener.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here