WRC: Espanjan MM-rallissa äärimmäisen kovat panokset — kisa ajetaan sekä soralla että asfaltilla

Rallin MM-sarjan viimeinen euroopan osakilpailu ajetaan Espanjassa tulevana viikonloppuna. Katalonian alueella ajettava kilpailussa nähdään peräti kuusi suomalaista.

WRC-luokassa totutusti nähdään Citroënin Esapekka Lappi, M-Sport Fordin Teemu Suninen ja Toyotan Jari-Matti Latvala.

WRC 2 Pro -luokan mestaruuden varmistanut Škodan Kalle Rovanperä ajaa näillä näkymin kauden viimeisen kilpailunsa.

WRC 2 -luokassa nähdään Volkswagenilla Ralli SM -pronssille ajanut vuoden 2017 Flying Finn Future Star Emil Lindholm.

RC3-luokassa nähdään Citroënilla MM-rallidebyytin tekevä Mika Karppanen, joka juhlii kilpailussa kolme vuosikymmentä kestänyttä ralliautoilu-uraansa sekä 50-vuotissyntymäpäivää.

Toyotan Ott Tänak lähtee pistejohdossa kauden toiseksi viimeiseen MM-ralliin. Tänakille riittää se, että hän saa kaksi pistettä enemmän kuin toisena pisteissä oleva, kuusi edellistä mestaruutta voittanut Citroënin Sebastien Ogier.

Kolmantena oleva Hyundain Thierry Neuville tarvitsee muiden epäonnen lisäksi käytännössä voiton pitääkseen elossa mestaruushaaveensa.

Radikaaleimmat miehistövaihdokset nähdään totutusti Hyundailla, kun rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari ja Espanjan MM-rallin viimevuotinen voittaja, Sebastien Loeb asettuu ratin taakse.

Hänen lisäkseen kotirallissaan Hyundain rattiin palaa Sardinian MM-rallin voittanut Dani Sordo. Toyota puolestaan marssittaa Kataloniaan neljännenkin Yaris WRC:n, jonka ratissa nähdään japanilainen Takamoto Katsuta.

Valmistajien äärimmäisen tiukassa mestaruustaistossa Hyundai johtaa Toyotaa kahdeksalla pisteellä.

Kuljettajien MM-pisteet 12/14:
1. Ott Tänak (EST) 240
2. Sebastien Ogier (FRA) 212
3. Thierry Neuville (BEL) 199
4. Andreas Mikkelsen (NOR) 102
5. Kris Meeke (GBR) 98
6. Elfyn Evans (GBR) 90
7. Jari-Matti Latvala (FIN) 84
8. Esapekka Lappi (FIN) 83
9. Teemu Suninen (FIN) 83
10. Dani Sordo (ESP) 72

Valmistajien MM-pisteet 12/14:
1. Hyundai Shell Mobis WRT 340
2. Toyota Gazoo Racing WRT 332
3. Citroen Total WRT 278
4. M-Sport Ford WRT 200

Espanjan MM-ralli 2019: Sekoitus soraa ja asfalttia

Espanjan MM-rallin alla olosuhteet ovat olleet erittäin haasteelliset. Nuotituspäivinä Katalonian erikoiskokeita on huuhdellut todella voimakas sade. Tämä näkynee varsinkin soraerikoiskokeiden kunnossa. Kisaviikonlopulle on kuitenkin luvattu kuivempaa ja aurinkoisempaa keliä.

Rallin erikoispiirre on se, että rallin ensimmäisenä varsinaisena ajopäivänä perjantaina reitti suuntaa sorateille, joilla on mittaa melkein 130 kilometriä.

Perjantaina kolmantena ja kuudentena erikoiskokeena ajettava La Fatarella-Vilalba on kuljettajille iso haaste. Se sisältää sekä asfalttia että soraa ja on peräti 38,85 kilometriä pitkä. Erikoiskoe ajetaan ennen päivähuoltoa ja yötaukoa.

Ennen lauantain erikoiskokeita huollossa autoihin vaihdetaan asfaltin vaatimat osat jousitukseen ja voimansiirtoon. Lauantaina ja sunnuntaina asfaltilla ajetaan yhteensä 11 erikoiskoetta.

Ralli alkaa perjantaina kello 10.23 Suomen aikaa. Rallin päätöserikoiskoe eli Power Stage alkaa sunnuntaina kello 13.18.

Erikoiskokeiden määrä: 17
Erikoiskoekilometrejä: 325,56 km
Kilpailun kokonaispituus: 1288,85 km

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here