WRC: Emil Lindholm WRC3-luokan neljänneksi Kreikassa

Toksport WRT:n Škoda Fabia Rally2 Evolla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen sijoittuivat Kreikan MM-rallissa WRC3-luokan neljänneksi. Luokan MM-pisteissä Lindholm on kuudentena.

Lindholm ja Hämäläinen selvittivät myös Kreikan MM-rallin viimeisen kilpailupäivän erikoiskokeet virheittä läpi. Kaksikko sijoittui rallin lopputuloksissa WRC3-luokassa neljänneksi. Rallin päättäneellä Power Stage-erikoiskokeella suomalaiskaksikko kellotti luokan toiseksi nopeimman ajan ja sai siitä neljä MM-lisäpistettä.

– Ei meillä ollut enää paljoa muuta tehtävissä, kun ajaa erikoiskokeet puhtaasti läpi ja kerätä tulevia vuosia varten rallin teistä kokemusta ja siitä, miten tällaisia teitä ylipäätään pitää ajaa. Virheetön viikonloppu. Eilinen tapahtuma siirtymäosuudella harmittaa, Lindholm.

Epäonni astui rallin toisena kilpailupäivänä kuvaan mukaan, kun lauantain viimeiselle EK:lle ajettaessa suomalaiskaksikkoa ajoi siirtymätaipaleella kapealla kadulla vastaan siviiliauto, jota Lindholm joutui kolarin estääkseen väistämään oikealle.

Väistötilanteessa Škodan etupyörä osui katua reunustaneeseen korokkeeseen, jonka seurauksena auton ohjausakseli vääntyi ja oikea eturengas puhkesi. Lindholm ja Hämäläinen pystyivät vaihtamaan ohjausakselin ja renkaan, mutta huoltotöiden takia he myöhästyivät EK 12:n lähdöstä kymmenen minuuttia ja saivat 1.40 minuuttia aikasakkoa.

Rallin erikoiskokeet sujuivat suomalaiskaksikolta suunnitellusti.

– Ei rengasrikkoja eikä auton kanssa mitään ongelmia. Vauhdin optimoiminen olosuhteisiin kokonaisuudessaan onnistui hyvin. Osuuksilla, joilla pystyi ajamaan kovaa niin ajoimme kovempaa ja vastaavasti huonokuntoisilla osuuksilla ajoimme korostetun varovasti. Kun ajaa kolme päivää vaativia erikoiskokeita kivikoissa ja pitää auton ja renkaat ehjänä niin sitten tällaista sattuu kaikista mahdollisista paikoista siirtymäosuudella. Todella huonoa tuuria.

Kreikasta ajetut kuusitoista MM-pistettä nostivat Lindholmin WRC3-luokan MM-pistetilanteessa kuudenneksi.

– Kun luokan yhteispisteiden viisi ensimmäistä kuljettajaa eivät starttaa Suomen MM-ralliin niin starttaamme Jyväskylässä WRC3-luokan ensimmäisenä ja se on itse asiassa ihan hyvä asia, Lindholm muistutti.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu Rally Finland ajetaan 1.–3. lokakuuta Jyväskylässä.

Kreikan MM-ralli, WRC3

1. Yohan Rossel – Alexandre Coria (FRA) Citroën C3 Rally2 3:39:15.4
2. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (POL) Škoda Fabia Rally2 Evo + 32.8
3. Kris Ingram – Ross Whittock (GBR) Škoda Fabia Rally2 Evo + 58.9
4. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 3:04.8

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!