WRC: Emil Lindholm ajoi Espanjassa WRC2-luokan kakkoseksi

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen nousivat ensimmäisessä asfalttialustalla ajamassaan MM-rallissa Espanjassa hienosti WRC2-luokassa toiseksi.

Tulos sivuaa Lindholmin ajajauran parasta WRC2-luokan tulosta MM-tasolla.

Lindholm ajoi Volkswagenilla koko rallin nousujohteisesti. Perjantain soraerikoiskokeiden jälkeen suomalaiskaksikko ajoi WRC2-luokassa sijalla kuusi, lauantain asfalttierikoiskokeiden jälkeen sijalla neljä ja sunnuntaina päivän neljän EK:n jälkeen maalissa sijalla kaksi.

Rallin yleiskilpailussa suomalaiskaksikko löytyy sijalta 13.

– Meiltä ehjä ja tasaisen hyvä suoritus. Kaikki meni suunnitellusti alusta loppuun. Oli hienoa päättää kausi näin. Vaikka perjantaina otimme muilta aika paljonkin selkään niin ei niillä perjantain tuloksilla sitten ollut paljoakaan lopputuloksen kannalta merkitystä.

– Tänään ajoin kaikki vaikeat ja hiekasta likaiset mutkat varovasti. Muutamissa kohdissa mutkien leikkauksissa oli aika paljonkin liukasta irtosoraa tiellä. Vastaaviin paikkoihin jarrutin ajoissa, ja ajoin ne siististi ja varman päälle. Myös automme oli nopea ja se toimi koko viikonlopun hienosti.

Lindholm on siitä harvinainen suomalainen rallikuljettaja, että hän viihtyy mainiosti rallin asfalttiteillä.

– Ajan mielelläni asfalttiralleja – joo, joo. Ja tämä tulos ja kokemus vain entisestään vahvisti sitä. Enemmän nautin lauantain ja sunnuntain asfalttierikoiskokeista kun perjantain sorapätkistä. Täällä lisäksi on poikkeuksellisen hienot asfalttitiet. Hieno kokemus.

Espanjan MM-ralli oli Lindholmille ja Korhoselle kauden viimeinen. Tulevan kauden suunnittelu ja rakentaminen jatkuu tiiviinä.

– Ensi kauden rakentaminen on tietysti jo käynnissä. Kartoitamme parhaillaan sitä, että mitä sarjaa tai sarjoja tai yksittäisiä osakilpailuja meidän on yleensä mahdollista ajaa. Kun nämä ovat selvillä niin ilmoitamme ajo-ohjelmamme.

Espanjan MM-ralli

WRC2-luokan epäviralliset lopputulokset:

1. Eric Camilli – Benjamin Veillas (FRA) Citroën 3:16:26,8
2. Emil Lindholm – Mikael Korhonen (FIN) Volkswagen + 1:40,7
3. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (POL) Volkswagen + 1:56,5

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here