WRC: Aamun pyörähdys harmitti Sunista

Kuva: Miika Wuorela.

Teemu Suninen oli päivän suomalaisnimi Sardinian MM-rallin ensimmäisenä varsinaisena kilpailupäivänä.

Tarkasti ja vauhdikkaasti päivän erikoiskokeet ajanut Suninen löytyy päivän päätteeksi kilpailun toiselta sijalta.

Eroa rallia johtavaan Dani Sordoon 10,8 sekuntia.

Sunisen osalta taidokas meno alkoi heti aamulla. Päivän aikana ajetut kolme pohja-aikaa olivat osoitus miehen vauhtivaroista, eikä yhteistyö uuden kartanlukijan, Jarmo Lehtisen kanssa olisi voinut täten paremmin alkaa.

– Olihan se hyvä päivä ajollisesti. Aamuinen pyörähdys vähän harmittaa vielä, sillä ilman sitä voisimme hyvin olla kärjessä. Mutta ollaan nyt tyytyväisiä tähän tulokseen, Suninen hymyili.

Kilpakumppanien ajautuessa isompiin ja pienempiin virheisiin, säilytti Suninen keskittymisensä vaivatta koko pitkän ja raskaan päivän.

Vaikka perjantain kahdeksan erikoiskoetta olivat raastavia autolle ja kuljettajalle, on rallista jäljellä vielä rutkasti kilometrejä.

Miehen Ford on vastannut Sunisen kaasujalan kutsuun juuri odotetulla tavalla, eikä kisataktiikassakaan ole ollut moittimista.

Ennen rallia parivaljakko Suninen-Lehtinen kävi jo ajatuksissaan läpi rallin mahdolliset sudenkuopat ja laati kisataktiikkansa sen mukaisesti.

– Se on ollut meidän osaltamme sellaista kauas ajattelua jo torstaista lähtien. Toivotaan, että se taktiikka toimii. Huomisesta on vaikea sanoa – silloin erikoiskokeet ovat vähän enemmän hiekkaisia ja vaativampia renkaille. Hyvään lähtöpaikkaan olemme kuitenkin tähdänneet koko päivän.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here