Vuoden Autoteknikko on Harri Santamala

Suomen Autoteknillinen Liitto SATL on nimennyt liittokokouksissaan Vuoden Autoteknikon vuodesta 1982 lähtien. Nimitys on SATL:n korkein tunnustus, jonka liitto antaa autoalalla tai autoalan hyväksi selvästi muita ansiokkaammin toimineelle henkilölle.

Vuoden Autoteknikko 2020 -tittelin sai kotimaisen autonomisien autojen kehittämiseen keskittyvän Sensible 4 Oy:n yksi perustajajäsenistä ja sen toimitusjohtajana toimiva tohtorikoulutettava DI Harri Santamala (38, Veikkola).

Autonomisien autojen ohjelmistojen kehitystyössä yritys on keskittynyt erityisesti huonoissa sääoloissa kykenevien robottiautojen tuotekehitykseen.

Julkisuudessa paljon näkyneen ja monilla innovaatiopalkinnoilla palkitun yrityksen laajeneminen on ollut menestyksekästä startup-yrityksestä vakavasti otettavaksi alan toimijaksi. Toiminnan laajenemissuunnitelmat maailmalle ovat vahvat.

Perinteiseen Vuoden Autoteknikko levykkeeseen oli tänä vuonna kiinnitetty vuoden 2021 eurooppalaisen Vuoden Auton Toyota Yariksen embleemit.

Levykkeen lisäksi Santamalalle luovutettiin perinteinen kultainen Vuoden Autoteknikon rintamerkki rintapielessä kannettavaksi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!