Vuoden Auto Suomessa julkistetaan Auto- ja Liikennegaalassa 27.1.

Auto- ja liikennetoimittajat ry (AuLi) on valinnut jännittävimmän ja sykähdyttävimmän automallin vuodesta 2014 lähtien, todetaan yhdistyksen tiedotteessa.

Tämän vuoden voittaja paljastetaan keskiviikkona 27.1. Auto- ja Liikennegaalassa, joka järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti virtuaalisesti. Tapahtumaa voi seurata IS-TV:ssä 27.1. kello 18.00 alkaen.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -valinta oli tavallista haastavampi koronavirusepidemian aiheuttamien rajoitusten takia. Siitä huolimatta AuLi onnistui järjestämään kaiken tasosta tinkimättä.

Ensimmäisessä vaiheessa Nummelan lentokentällä järjestetyssä tilaisuudessa olivat koeajettavina kaikki 27 ehdokasta. Tällä kertaa tilaisuus oli kaksipäiväinen 3.–4.11.2020, joten jäsenistöä oli paikalla samaan aikaan tavanomaista vähemmän ja turvavälit saatiin näin pidettyä kunnossa ja autot desinfioitua koeajojen välillä.

Ensimmäisen äänestyskierroksella tuomaristona toimivat AuLin jäsenet valitsivat kukin kuusi suosikkiaan. Eniten pisteitä saaneet eli kuusi finalistia kerättiin KymiRingille, minkä ympäristössä niiden ominaisuuksiin syvennyttiin 18.11.2020. Samalla maahantuojien edustajilla oli mahdollisuus kertoa, miksi juuri heidän autonsa ansaitsee Vuoden Auto Suomessa 2021 -voiton.

Toisella äänestyskierroksella tuomareilla oli käytössään 15 pistettä, jotka sai jakaa haluamallaan tavalla ehdokkaille. Joukosta yksi piti nostaa voittajaksi ja sille sai antaa enintään kuusi ääntä. Valintaperusteista tärkein on rahalle saatava vastine, mutta jokainen voi määritellä arvionsa oman käyttötarpeensa ja -kokemustensa perusteella.

Yhden automallin nostaminen voittajaksi mainioiden ja hyvin erilaisten uutuuksien joukosta on haastava tehtävä.

Tänä vuonna pakkaa sekoitti vielä autojen sähköistyminen, mikä näkyi selvästi toiselle kierrokselle edenneessä kuusikossa. Kaikesta huolimatta alusta alkaen päätettiin nostaa yksi uutuusmalli Vuoden Autoksi Suomi 2021 sen sijaan, että jaettaisiin titteli useassa eri luokassa.

Katso tästä muita Vuoden Auto Suomessa -juttuja.

Vuoden Auto Suomessa 2021:n finalistit ovat Peugeot 2008, Porsche Taycan, Renault Captur, Škoda Octavia, Toyota Yaris ja Volkswagen ID.3.

Voittaja paljastuu Auto- ja Liikennegaalassa keskiviikkona 27.1, josta alkaa lähetys IS-TV:ssä kello 18.00.

Palkintojenjakotilaisuudesta lähetetään lisäksi lähetys MTV 3:ssa lauantaina 30.1. kello 14.30 ja maanantaina 1.2. kello 00.15.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here