Volvon turvallisuuskeskus toiminut jo 20 vuotta

Volvon turvallisuuskeskuksen törmäystestilaboratorio juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan, todetaan Volvon tiedotteessa.

Kun Ruotsin kuningas avasi laitoksen vuonna 2000, se oli yksi maailman kehittyneimmistä törmäystestilaboratorioista, ja se edustaa monella tapaa edelleen alansa huippua.

Volvon turvallisuuskeskuksen törmäystestilaboratorio on monitoimilaitos, jossa Volvon turvallisuustyöryhmä voi jäljitellä lukuisia liikennetilanteita ja onnettomuuksia ja suorittaa testejä, joiden haastavuus on pakollisia vaatimuksia pidemmällä.

Laboratoriossa on kaksi testirataa, jotka ovat pituudeltaan 108 ja 154 metriä.

Lyhyempää rataa voi liikuttaa ja asetella 0–90 asteen kulmaan, mikä mahdollistaa törmäystestauksen eri kulmista ja eri nopeuksilla. Lisäksi sillä voidaan simuloida kahden liikkuvan auton välistä kolaria. Autoja voidaan testata enintään 120 km/h nopeudessa.

Ulkopuolella on tilaa tehdä ympäripyörähdystestejä ja luoda ulosajoskenaarioita, joissa autot singotaan ojaan suurissa nopeuksissa.

Täällä Volvo tarjoaa myös hätäpalveluille mahdollisuuden edistää hengenpelastustaitojaan.

Yksi esimerkki tästä saatiin aikaisemmin tänä vuonna, kun Volvo pudotti uusia autoja 30 metrin korkeudesta simuloidakseen äärimmäisissä onnettomuustilanteissa syntyviä vaurioita.

Päähallissa on valtava törmäysmuuri, jonka avulla testataan erilaisia etu-, taka- ja sivutörmäyksiä. Muuri painaa huikeat 850 tonnia, mutta sitä voidaan liikutella tarvittaessa ilmatyynyjen avulla.

Lisäksi tiloissa on pari tusinaa muita kiinteitä ja liikuteltavia muureja, joita käytetään törmäystesteissä. Yksi niistä on hirvieläintä muistuttava rakenne, jolla simuloidaan yhteentörmäyksiä suurten eläinten kanssa.

Autoon, törmäystestinukkeihin ja muureihin asennetaan törmäysten ajaksi anturit, joilla Volvon testiryhmä voi tallentaa koko tapahtumaketjun yksityiskohtaisesti. Lukuisat erittäin tarkat kamerat kuvaavat törmäystestin jokaisesta mahdollisesta kulmasta.

Ennen fyysistä törmäystestiä automalli on käynyt läpi tuhansia tietokoneella simuloituja testejä. Volvon suunnittelijat käyttävät kaikkea näissä testeissä kerättyä dataa turvallisempien autojen kehitystyössä.

Volvon edetessä kohti täysin sähköistä tulevaisuutta turvallisuuskeskukseen on viime vuosina lisätty valmiudet testata turvallisesti myös sähköautoja.

www.volvocars.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!