Volvon kuorma-autot ja henkilöautot varoittavat toisiaan liikenteessä

Henkilöautoilija kytkee hätävilkut päälle ja varoitusviesti välittyy pilvipalvelun kautta perässä tulevalle kuorma-autolle.

8.5.2018   09.03

Volvo Cars ja kuorma-autonvalmistaja Volvo Trucks aikovat jakaa reaaliaikaisia tietoja laajentaakseen yritysten yhteystoimintoteknologiaa.

Volvo Cars julkisti Connected Safety ‑teknologian henkilöautoihin tarkoitetun version vuonna 2016. Kun Volvo Trucks nyt ottaa käyttöön oman versionsa, kuorma-autot ja henkilöautot voivat varoittaa toisiaan potentiaalisista vaaratilanteista.
Tämä on ensimmäinen kerta, kun Volvo Cars jakaa turvallisuuteen liittyviä tietoja toisen yhtiön kanssa.

Yhteistyö Volvo Trucksin kanssa on ensimmäinen askel kohti riittävän suurta yhdistettyjen ajoneuvojen määrää, jolla olisi huomattava vaikutus liikenneturvallisuuteen.

Reaaliaikaisia ja nimettömiä tietoja jaetaan vuodesta 2018 lähtien valittujen Volvo -kuorma-autojen kanssa Ruotsissa ja Norjassa. Kuorma-autot käyttävät omia varoitusjärjestelmiään, ja Volvon henkilöautoissa hyödynnetään hätävilkkuvaroitustoimintoa.

– Ruotsista ja Norjasta saatujen kokemusten jälkeen Connected safety- teknologia laajentuu muille markkinoille. Aikataulu milloin Connected safety tuodaan Suomeen on vielä avoinna, Suomen Volvo Trucks tuotepäällikkö Mikko Aules kertoo.

Volvon hätävilkkuvaroitustekniikka on ensimmäinen laatuaan autoteollisuudessa. Heti, kun tällä toiminnolla varustetussa Volvossa kytketään hätävilkut, kaikille pilven kautta yhdistetyille lähistöllä oleville Volvo -autoille lähetetään siitä varoitus, joka auttaa niitä välttämään potentiaalisen vaaratilanteen. 

Tekniikka on erityisen hyödyllinen sokeissa mutkissa ja mäissä.

Hätävilkkuvaroitus on ollut saatavilla Ruotsissa ja Norjassa vuodesta 2016 lähtien. Se on näissä maissa vakiona 90- ja 60-sarjan autoissa sekä XC40:ssä.

Volvo Trucksin valittujen mallien lisääminen pilveen auttaa kattamaan enemmän tilanteita ja lisää yleistä liikenneturvallisuutta. Molemmat Volvo -merkit edustavat huomattavaa osuutta uusien ajoneuvojen rekisteröinneistä näillä alueilla.

– Yhdistetty turvallisuustekniikka auttaa Volvo -kuljettajia näkemään kulmien taakse ja välttämään kriittisiä tilanteita ja onnettomuuksia etukäteen. Haluamme tarjota mahdollisimman monelle kuljettajalle kyvyn nähdä pidemmälle eteenpäin ja välttää vaaroja, Malin Ekholm sanoo.

Volvo vahvistaa kerätyt ja jaetut tiedot ja huolehtii niiden nimettömyydestä, minkä ansiosta hanke noudattaa tänä vuonna EU:ssa käyttöönotettavaa yleistä tietosuojasäädöstä (GDPR).

Näin järjestelmä toimii

  • Kun hätävilkut kytketään päälle, järjestelmään kytketty auto lähettää signaalin kuljettajan Internet-yhteydellä varustetun matkapuhelimen kautta pilvipalveluun. Tämän jälkeen varoitus lähetetään kaikille järjestelmään yhdistetyille ja sen ajoneuvon sijaintia lähestyville henkilö- ja kuorma-autoille, jonka hätävilkut on kytketty päälle.

  • Järjestelmä tulee saataville Ruotsissa ja Norjassa vuoden 2018 aikana. Connected Safety ‑järjestelmä on saatavana kuorma-auton erittelystä ja palveluista riippuen Volvo FH16-, Volvo FH-, Volvo FM- ja Volvo FMX ‑malleihin, jotka on varustettu Volvo Trucksin integroidulla palvelu- ja infotainment-järjestelmällä.
  • Volvo Cars tarjoaa Connected Safety ‑järjestelmän kaikkiin uusiin Volvo XC60-, Volvo XC90-, Volvo XC40-, Volvo S90- Volvo V60 ja Volvo V90 ‑malleihin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here