Volvon autot keskustelevat jatkossa keskenään — varoittavat muun muassa liukkaudesta

Kuva: Volvo.

Uudet Volvot voivat jatkossa keskustella keskenään ja varoittaa kuljettajia liukkaudesta ja vaaratilanteista.

Volvon tiedotteen mukaan Volvo Cars tuo yhdistetyn turvallisuustekniikkansa saataville koko Eurooppaan.

Tekniikan avulla Volvo -autot voivat viestiä keskenään ja varoittaa kuljettajia liukkaista tieolosuhteista ja vaaratilanteista pilvipohjaisen verkon kautta.

Hätävilkkuvaroitus ja liukkaan tien varoitin esiteltiin alun perin vuonna 2016 Volvon 90-sarjan autoissa Ruotsissa ja Norjassa.

Ensi viikolla ominaisuudet tulevat kaikkien Volvo -kuljettajien saataville ympäri Eurooppaa.

Ne ovat vakiona kaikissa uusissa mallivuoden 2020 Volvoissa ja voidaan myös jälkiasentaa tiettyihin aikaisempiin malleihin *.

Volvon tekemien turvallisuustutkimusten mukaan nopeuden mukauttaminen todellisiin liikenneolosuhteisiin voi pienentää onnettomuusriskiä merkittävästi.
Varoittamalla ihmisiä etukäteen vaaroista ja antamalla heidän mukautua tilanteeseen ajoissa yhdistetyt turvallisuustekniikat tukevat parempaa ajotapaa ja parantavat liikenneturvallisuutta.

Volvo kutsuu näiden ominaisuuksien julkaisun myötä muun autoteollisuuden mukaan jakamaan anonyymejä liikenneturvallisuustietoja eri automerkkien välillä.

Tällaisten tietojen jakaminen reaaliajassa voi parantaa turvallisuutta suuresti, ja kokonaisuudesta tulee sitä vahvempi, mitä enemmän autoja on yhdistetty.

Volvo Cars ja Volvo Trucks ovat viime vuodesta lähtien jakaneet Ruotsissa ja Norjassa tietoja, jotka varoittavat kuljettajia lähistöllä olevista vaaroista.

Näin järjestelmä toimii

Heti, kun tällä tekniikalla varustettu Volvo kytkee hätävilkut, hätävilkkuvaroitus lähettää signaalin kaikille lähistöllä oleville Volvo -autoille, jotka on yhdistetty pilvipalveluun.

Järjestelmä varoittaa kuljettajia ja auttaa heitä välttämään mahdolliset onnettomuudet. Tämä on erityisen hyödyllistä rajoitetun näkyvyyden kaarteissa ja mäkien yli ajettaessa.

Liukkaan tien varoitin puolestaan lisää kuljettajan tietoisuutta sekä nykyisistä että edessä olevista tieolosuhteista.

Se kerää anonyymisti tienpintatietoja edessä kulkevista autoista ja varoittaa liukasta tieosuutta lähestyviä kuljettajia etukäteen.

Volvo teki viime kuussa useita ajokäyttäytymistä ja turvallisempaa ajamista koskevia ilmoituksia.

Vuodesta 2020 lähtien kaikkien Volvojen huippunopeudeksi rajoitetaan 180 km/h.
Volvo asentaa lisäksi 2020-luvun alkupuolelta lähtien autoihinsa kameroita ja muita antureita, jotka tarkkailevat kuljettajaa ja antavat auton puuttua tilanteeseen, jos selkeästi päihtynyt tai heikosti keskittynyt kuljettaja on vaarassa aiheuttaa vakavan onnettomuuden.

Lopuksi yhtiö ilmoitti, että se tuo ensimmäistä kertaa turvallisuustietonsa helposti saatavilla olevaan digitaaliseen kirjastoon, jota se kehottaa autoteollisuutta hyödyntämään, jotta maanteistä tulisi turvallisempia kaikille.

* Hätävilkkuvaroitus ja liukkaan tien varoitin ovat saatavilla kaikkiin Volvoihin, jotka perustuvat skaalautuvalle SPA-alustalle tai kompaktille CMA-alustalle mallivuodesta 2016 alkaen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here