Volvon 91-vuotisen historian ensimmäinen kolmisylinterinen moottori

19.2.2018 10.40

          

Volvo ilmoitti jo joulukuussa 2014 valmistavansa kolmisylinterisen moottorin. Nyt ensimmäinen versio on tulossa XC40-malliin.

Volvo tuo uuden kolmisylinterisen Drive-E-moottorin XC40-malliin, joka on yhtiön ensimmäinen auto kompaktien katumaasturien segmentissä. 

Uusi voimansiirto on ensimmäinen kolmisylinterinen moottori autonvalmistajan 91-vuotisessa historiassa, todetaan Volvon historiasssa.

Täysin uusi 1,5-litrainen kolmisylinterinen suorasuihkutusbensiinimoottori on kehitetty yhtiön sisällä käyttämällä samaa modulaarista rakennetta kuin Volvon nelisylinterisissä Drive-E-moottoreissa.

Kolmisylinterisen moottorin yhteyteen on saatavilla 6-vaihteinen vaihteisto. Valinnainen 8-vaihteinen vaihteisto on tulossa ensi vuonna.

Volvon strategiana on kehittää jatkuvia mittakaavaetuja, joten moottoria valmistetaan samoilla tuotantolinjoilla kuin yhtiön nelisylinterisiä bensiini- ja dieselmoottoreita.

Samassa yhteydessä Volvon nykyinen 150 hevosvoiman D3-dieselmoottori ja 190 hevosvoiman T4-bensiinimoottori lisätään XC40:n voimanlähdetarjontaan.

Uusi kolmisylinterinen voimansiirto on suunniteltu soveltuvaksi myös Twin Engine -plug-in-hybridiautoihin. Hybridi- ja täyssähkövoimansiirtoversiot lisätään XC40-mallistoon myöhemmin.

Uusi varustelutaso

XC40-asiakkaille on nyt tarjolla myös uusi Inscription-varustelutaso.

Inscription-varustus tarjoaa ulkoisia tyylivaihtoehtoja, kuten 18, 19 tai 20 tuuman vanteet, yksilölliset suojalevyt, sekä sivuikkunoiden ja säleikön kromikoristukset.

Sisäpuolella Inscription käsittää muun muassa uudelleensuunnitellun kristallisen vaihteenvalitsimen nupin sekä Driftwood-koristuksen, jonka Volvo esitteli ensimmäisen kerran XC60-mallissa.

XC40-asiakkaat voivat personoida autoaan myös monipuolisilla lisävarusteilla, kuten 21 tuuman Black Diamond Cut -alumiinivanteilla ja uudella tyylisarjalla, joka sisältää ruostumattomasta teräksestä valmistetut suojalevyt ja integroidut tuplapakoputkenpäät.

www.volvocars

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän