Volvo Cars antaa kaikille tuoreille vanhemmille kuuden kuukauden palkallisen vanhempainvapaan

Kuva: Volvo Cars.

Volvo Cars aloittaa tänään palkallisen sukupuolineutraalin vanhempainvapaakäytännön kaikille työntekijöille EMEA-alueella (Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka). Se tarjoaa äideille ja isille yhteensä kuuden kuukauden vanhempainvapaan 80 prosentin palkalla.

Volvon uusi käytäntö on kattavampi kuin useimmat kansalliset vanhempainvapaat Euroopassa, ja se on ensimmäinen laatuaan autoteollisuudessa.

Uusi käytäntö on saanut innoituksensa Ruotsin kotimarkkinoiden lainsäädännöstä, joka on maailmankuulu monipuolisista vanhempainvapaajärjestelyistä, jotka tarjoavat huomattavia etuja vanhemmille ja lapsille.

Volvon uusi vanhempainvapaakäytäntö on pilottiohjelma, joka voi mahdollisesti johtaa kansainväliseen, vastaavien käytäntöjen käyttöönottoon kaikille Volvon 43 000 työntekijälle eri puolilla maailmaa.

EMEA-aloite auttaa tunnistamaan ja ratkaisemaan käytännön esteitä, joita voi seurata ohjelman lanseeraamisesta Ruotsin ulkopuolelle.

Useimmat maat EMEA-alueella tarjoavat jonkinlaista maksettua vanhempainvapaata, mutta äideille ja isille tarjottavien mahdollisuuksien välillä on usein suuri kuilu – ja yleensä isät ovat heikommassa asemassa.

Tasa-arvoisella vanhempainvapaalla on kuitenkin potentiaalia tehostaa työmarkkinoita ja luoda uramahdollisuuksia myös naisille.

Ruotsin lähestymistapaa jäljittelevä Volvon käytäntö on sukupuolineutraali, ja sitä sovelletaan myös samaa sukupuolta oleville vanhemmille ja adoptiolasten vanhemmille.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here