Vartiuksen raskaan liikenteen valvonnassa kalusto oli suhteellisen hyväkuntoista – mutta se ei ole koko totuus!

Arkistokuva.

12.9.2018 10.50

 

Alkuviikolla tehtiin Vartiuksen alueella raskaan liikenteen rajan ylittävää valvontaa. Tarkastuksissa kiinnitettiin huomiota erityisesti liikenneturvallisuutta vaarantaviin vikoihin.

Sekä kotimaisista että ulkomaisista ajoneuvoista löytyi joitakin jarru- ja valovikoja. Muutamassa ulkomaalaisen kaluston ajoneuvossa havaittiin runkoratkeamia, joiden vuoksi ne käännytettiin takaisin rajan yli, todetaan poliisin tiedotteessa.

Moottoreiden aiheuttamiin päästöihin eli ympäristöhaittoihin kiinnitettiin myös huomiota.

Poliisin mukaan joidenkin ajoneuvojen järjestelmissä oli merkkejä siitä, että ne eivät toimineet moottorin valmistajan edellyttämällä tavalla.

Kotimaisia ajoneuvoja määrättiin katsastukseen lähinnä kuntovikojen vuoksi ja vakavimmista rikkeistä tehtiin ilmoitus liikennelupia myöntävälle viranomaiselle.

Kokonaisuuden osalta kalusto oli suhteellisen hyväkuntoista.

Poliisin mukaan tarkastusten tulos ei kuitenkaan kertone koko totuutta, sillä aina juuri valvonnan alussa ja rajan sulkeutuessa ilmenevät kaikkein vakavimmat kuntoviat.

Poliisin mukaan on todennäköistä, että tieto valvonnasta saa osan kuljetusyrityksistä perumaan valvontajakson aikana suunnitellut rajaylitykset tiedostaessaan kaluston huonon liikennekelpoisuuden.

Yritykset ja niiden kuljettajat noudattivat poliisin tiedotteen  mukaan suhteellisen hyvin ajo-, ja lepoaikasäännöksiä, mutta joidenkin kuljettajien poliisi epäilee toimineen vilpillisesti käyttämällä toisen kuljettajan korttia.

Viranomaiset tarkastivat yhteensä 74 ajoneuvoa tai ajoneuvoyhdistelmää. Näistä 30 oli ulkomaalaista.

Päiväsakkoja poliisi kirjoitti seitsemän kappaletta ajoneuvon kuntoon liittyen. 22 kuljettajalle annettiin huomautus ajoneuvon kuntoon tai lepoaikojen noudattamiseen liittyen.

Kolmen kuljetuksen matka keskeytettiin ja kaksi käännytettiin takaisin Venäjän suuntaan.

Rajatarkastuksia raskaalle kalustolle jatketaan säännöllisesti eri viranomaisten ja toimijoiden yhteistyönä.

Tällä kertaa tarkastukset tehtiin yhteistyössä Poliisin, Rajavartioston, Tullin, AVIn, ja katsastustoimen kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here