Vannetukku aikoo laajentaa toimintaansa sähköisiin ajoneuvoihin 

Renkaiden ja vanteiden maahantuoja Vannetukun rengasmyynti kasvoi viime vuonna 22 prosenttia 380 000 kappaleeseen. Euromääräisesti kasvua oli 20,3 prosenttia liikevaihdon ollessa 24,4 miljoonaa euroa.

– Kappalemäärät ovat kasvaneet euroja enemmän, koska olemme joka vuosi laskeneet hintoja. Hintojen lasku on ollut mahdollista tehostuvan logistiikan ja volyymin kasvun kautta. Renkaiden hinnat alkavat olla aika pohjalla, mutta tänäkään vuonna hintojen nousua ei ole näköpiirissä, kertoo Vannetukun toimitusjohtaja Jukka Heiskanen.

Vannetukun tavoitteena on 20 prosentin markkinaosuus renkaissa muutaman vuoden sisällä nykyisen reilun 10 prosentin sijaan.

Vannetukun tavoitteena on tehdä sähköisten ajoneuvojen maahantuonnista erittäin vahva sivutoimiala rengasmyynnin lisäksi.

– Liikenteen sähköistyminen etenee Aasiassa huimaa tahtia. Skenaariomme mukaan tämä kehitys tulee seuraavaksi Pohjoismaihin ikään kuin koukaten muun Euroopan yli. Ilmastosta johtuen varsinkin Etelä-Euroopassa erilaisten 2-, 3- ja 4-pyöräisten mopojen, mönkijöiden ja moottoripyörien määrä on moninkertainen kylmään ja väljään Pohjolaan nähden, mutta muutos nollapäästöisiin ajoneuvoihin ehkä hitaampaa kuin meillä Suomessa, lisää Heiskanen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here