Sähköautoihin räätälöityjä renkaita

Liikenteessä siirrytään nopeasti kohti sähköautoilua ja alempia hiilipäästöjä. Tukeakseen tätä kehitystä Bridgestone lisää sähköisen liikkuvuuden tehokkuutta ja saatavuutta autovalmistajille, autoilijoille ja yrityksille kehittämällä uraauurtavia renkaita ja rengasteknologioita yhteistyössä johtavien sähköautovalmistajien ja innovatiivisten tulokkaiden kanssa, todetaan Bridgestonen tiedotteessa.

Bridgestone kehittää sähköautoihin ja niiden haasteisiin räätälöityjä renkaita, joissa painotetaan esimerkiksi alhaista vierintävastusta akkujen säästämiseksi ja toimintamatka-huolien vähentämiseksi.

Bridgestone ratkoo sähköautoille ominaisia haasteita käyttämällä sähköauton renkaissa yhtiön johtavia kestävän kehityksen mukaisia teknologioita, kuten toimintamatkaa pidentävää ologic-teknologiaa, kulumiskestävyyttä parantavaa ja vierintävastusta alentavaa Techsyn-teknologiaa, joka Bridgestone tiedotteen mukaan myös vähentää raaka-aineiden kulutusta pitkällä aikavälillä, rengasmelua alentavaa ja ajomukavuutta parantavaa B-Silent-teknologiaa sekä kevyttä Enliten-teknologiaa, joka pienentää vierintävastusta jopa 30 prosenttia ja painoa 20 prosenttia, mikä pidentää sähköautojen toimintamatkaa ja vähentää resurssitehokkuudellaan ympäristövaikutuksia.[1]

Enliten-teknologiaa käytettiin vuonna 2021 jo 6 prosentissa Bridgestone EMIAn ensiasennusrenkaista. Luvun odotetaan nousevan lähes 10 prosenttiin vuonna 2022.

Yksi haasteista on sähköautojen suurempi paino. Siksi Bridgestone kehittää yhdessä autovalmistajien kanssa High Load (HL) -renkaita, jotka pystyvät kantamaan tehokkaiden sähkö- ja hybridiautojen suuremman painon.

Bridgestone EMIA korostaa omistautumistaan sähköisen liikkuvuuden tulevaisuuteen julkistamalla sähköautomerkinnän Bridgestonen ensiasennusrenkaissa tänä vuonna.

Merkintä osoittaa, että rengas on käynyt läpi tiukan testausprosessin ja saanut autonvalmistajien hyväksynnän ja että sen ominaisuudet vastaavat sähköautojen ja niiden valmistajien vaatimuksia – parantaen toimintamatkaa, hallittavuutta ja käyttöikää.

Sähköautojen renkaiden osuus nousemassa yli viidennekseen vuoteen 2024 mennessä

Bridgestone EMIA juhlistaa Euroopan Liikkuvuusviikko 2021 -tapahtumaa (European Mobility Week) julkistamalla, miten yhtiö muuttaa liiketoimintaansa luodakseen edellytyksiä sähköautojen yleistymiselle ja tehdäkseen sähköisestä liikkuvuudesta tehokkaampaa ja saavutettavampaa.

Niin innovatiivisten tulokkaiden kuin maailman johtavien sähköautovalmistajien tärkeä kumppani ja rengastoimittaja Bridgestone panostaa yhä enemmän nimenomaan sähköautojen ensiasennusrenkaiden kehitystyöhön.

Sähköautojen renkaiden osuus Bridgestone EMIAn henkilöautojen ensiasennusrengasvalikoimasta on noussut vuoden 2019 neljästä prosentista tämän hetkiseen 11 prosenttiin, ja luvun odotetaan nousevan yli 20 prosenttiin vuonna 2024.

Bridgestone on sitoutunut edistämään liikkuvuuden kestävää tulevaisuutta. Yhtiö näkeekin sähköisen liikkuvuuden valtavana mahdollisuutena vähentää CO2-päästöjä ja tehdä liikkumisesta ympäristöystävällisempää, etenkin kun Euroopassa uutena ostetuista autoista arvioiden mukaan 20 prosenttia on sähköautoja vuonna 2025.

Yhteistyötä maailman johtavien sähköautovalmistajien ja innovatiivisten tulokkaiden kanssa

Bridgestone auttaa autoteollisuutta saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa tekemällä maailman johtavien autovalmistajien kanssa hybridi- ja sähköautoja koskevaa yhteistyötä. Esimerkkejä yhteistyön tuloksista ovat muun muassa Mercedes EQA ja EQB, BMW i3, Fiat 500 EV, Nissan Leaf sekä Volkswagenin täyssähköiset ID.3 ja ID.4.

Yhtiö tekee yhteistyötä myös alan innovatiivisten tulokkaiden kanssa: Bridgestone toimittaa yksinoikeudella renkaat Lightyear-sähköautovalmistajalle, joka on kehittänyt maailman ensimmäisen pitkän toimintamatkan, aurinkosähköä hyödyntävän auton, Lightyear Onen. Projektissa yhdistettiin ensimmäistä kertaa ologic- ja Enliten-teknologiat.

Bridgestone toimittaa yksinoikeudella renkaat myös Fiskerin tulevaan täyssähköautoon Fisker Oceaniin. Bridgestonella on vireillä useita kumppanuuksia disruptiivisten tulokkaiden ja vakiintuneiden johtavien valmistajien kanssa. Viimeisimpiä Bridgestonen räätälöidyistä renkaista hyötyviä autoja ovat Audi Q4 e-tron ja Seat Cupra Born.

Kymmenen merkittävintä sähköautovalmistajaa maailmassa vuonna 2021 (järjestyksessä): Tesla, Volkswagen, Wuling, Nissan, BYD, Renault, Hyundai, Audi, Peugeot ja Mercedes. Bridgestone toimittaa renkaita Volkswagenille, Nissanille, Audille, Peugeotille ja Mercedekselle.

Kymmenen eniten myytyä sähköautomallia Euroopassa vuonna 2021 (järjestyksessä): VW ID.3, VW ID.4, Tesla Model 3, Renault ZOE, Peugeot e-208, Mercedes EQB, Fiat 500, Nissan Leaf, Mercedes EQC ja Peugeot e-2008. Bridgestone toimittaa renkaat VW ID.3:een, VW ID.4:ään, Mercedes EQB:hen, Fiat 500:aan ja Nissan Leafiin.

[1] Bridgestonen sisäisen vertailun perusteella. Vertailurenkaina oli Bridgestonen ENLITEN-teknologiaa hyödyntäviä ja muita premium-kesärenkaita koossa 92Y 225/40R18 XL.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

3 KOMMENTIT

  1. Eiköhän rengasvalmistajien kannattaisi pikemminkin kehittää teitä vaurioittamattomia kuin uraauurtavia renkaita!

  2. Ei kestä sähkärissä renkaat, naapurilla meni kesässä kesärenkaat, liikaa akku painoa.. Diesel se pitää olla..

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!