Micheliniltä uusi kesärengas SUV-malleihin

Kuva: Michelin.

SUV-autojen markkinat jatkavat voimakasta kasvuaan, ja viime vuosina on esitelty useita merkittäviä High Performance SUV-malleja.

Autonvalmistajat ovat samalla heittäneet haasteen rengasvalmistajille: uusien SUV-mallien korkeammalla kuin varsinaisissa urheiluautoissa oleva painopiste ja ajoneuvojen suurempi massa vaativat renkaita, jotka soveltuvat niihin kohdistuviin, entistä suurempiin keskipakois- ja sivuttaisvoimiin.

Michelinin vastaus haasteeseen on uusi Michelin Pilot Sport 4 SUV -rengassarja.

Uusi Pilot Sport 4 SUV -sarja korvaa aikaisemman Michelin Latitude Sport 3 -sarjan, ja se sopii käytettäväksi kaikissa SUV-malleissa – 4×4-malleissa, kompakteissa SUV-malleissa, medium-, premium- ja sport-malleissa.

Michelinin tiedotteen mukaan rengas on suunniteltu yhteistyössä vaativimpien autonvalmistajien kanssa ja kuuluu Michelin Pilot High Performance-tuoteperheeseen.

Kehitystyössä on Michelinin mukaan korostettu hallittavuutta ja vakautta suurilla nopeuksilla sekä turvallisuutta ja pitkää käyttöikää.

Renkaan jalkaosassa on vannesuoja, joka estää SUV-autojen leveiden kevytmetallivanteiden vaurioitumista esimerkiksi jalkakäytävän reunaa vasten.

Epäsymmetrinen pintakuvio ja uusia kumiseoksia

Uudessa renkaassa on epäsymmetrinen pintakuvio. Michelinin mukaan kulutuspinnan ulkoreunan kuvio antaa pitoa kuivalla ja sisäreunan kuvio märällä tienpinnalla.

Kulutuspinnassa on käytetty uutta kumiseosta, joka koostuu erikoiselastomeereistä ja hienojakoisesta silicasta.

Tiedotteen mukaan materiaalin ominaisuudet tekevät pintakuviosta tienpinnan olosuhteisiin äärimmäisen tarkasti reagoivan, kun pintakuvion ja edistyksellisen kumiseoksen dynaaminen vuorovaikutus tuottaa joka tilanteessa optimaalisen kosketuspinnan.

Pintakuvion urat on suunniteltu tekemään kuviopaloista jäykemmät, joten ne parantavat Michelinin mukaan renkaan sivuttaispitoa.

Kuviopinnan alla on aramidin ja nailonin yhdisteestä koostuva ”Dynamic Response” -vahvikekerros.

Uudesta Michelin Pilot Sport 4 SUV -renkaasta tulee vuoden 2019 aikana markkinoille 53 kokoa, joista 18 on uusia.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here